Ko boš spoznal pravo osebo, ne boš imel oči za nikogar drugega!

"Imam tebe, da paziš name, in ti imaš mene, da pazim nate. Imava drug drugega in to pove vse o naju." – John Steinbeck

Ko si z osebo, ki ti je predana, osebo, ki te vsak dan izbere, osebo, ki je vedno tam zate, osebo, katere srce bije samo zate, osebo, ki misli nate kakor nase in si del njene usode – potem ne boš pogledal več nikogar drugega.

Zaljubi se v osebo, ki se počuti najsrečnejšo osebo na svetu, ker si ti v njenem življenju. V nekoga, ki te drži za roko in te nikoli ne bo izpustil. Nekoga, čigar oči se iskrijo od ljubezni in veselja, kadarkoli si v njihovi bližini. Nekoga, ki ne potrebuje nikogar drugega, dokler ima tebe.

Osebo, ki te ljubi. Tisto, ki te obožuje. Tisto, ki pozna tvoje srce in dušo. Takšna oseba, ne bo imela oči za nikogar drugega, kakor zate.

Ljubezen z njo je enostavna in brez napora. Ona bo tvoj največji zagovornik in motivator. Zaradi nje boš postal boljša oseba. Ko boš z takšno osebo, se boš počutil resnično ljubljen. Ta oseba pozna tvojo vrednost in te spoštuje. Ceni tvoje mnenje. Si njen najboljši prijatelj in ljubimec/ka. Obožuje vse na tebi. Pomanjkljivosti in vrline. Predvsem pa si želi zgraditi življenje s teboj.

Zato se nehaj zadovoljevati z manj. Vreden si ljubezni. Zaslužiš si nekoga, ki ne bo imel oči za nikogar drugega. Zaslužiš si, da te nekdo ljubi s strastjo in nekoga, ki ve, kaj ima, ko te ima.

Kdaj veste, da ste v partnerju našli sorodno dušo?

Komunicirata brez besed

Sorodni duši lahko prebereta druga drugo kot odprto knjigo. Klinična psihologinja in strokovnjakinja za partnerske odnose Carmen Harra pravi, da se takšni osebi povežeta na vseh ravneh bivanja – dokončujeta stavke druga druge, se simultano kličeta, čutita, da ne moreta biti druga brez druge … Avtorica knjige Love Sense Sue Johnson na to dodaja, da se sorodni duši znata odlično odzivati tudi na čustva druga druge – vzajemno skrbita za potrebe, sta si blizu, posvečata si pozornost, se tolažita, ko je v življenju prisotna bolečina …

Globoko v sebi veste, da ste našli sorodno dušo

Verjetno ste že poslušali pripovedi zaljubljenih oseb, ki so na dolgo in široko pojasnjevale, da boste tudi v nekoč nekje globoko v sebi vedeli, da ste našli pravo osebo – strokovnjaki pravijo, da takšen občutek resnično obstaja in vam lahko pove, ali ste zares našli sorodno dušo. Notranji glas, občutek, da osebo poznamo, metuljčki v trebuhu … vse to so signali, da je ob vas nekdo, ki vam resnično seže v globino duše.

Globoko v sebi veste, da ste našli sorodno dušo.
Globoko v sebi veste, da ste našli sorodno dušo.

Popolnoma sta sproščena drug ob drugemu

Obstajajo pari, ki celo življenje skrivajo svoje prave barve, a tega pri sorodnih dušah ne boste videli. Takšne osebe se ponavadi povežejo na vseh ravneh bivanja in pokažejo svoj pravi jaz, kar se ne bojijo obsojanja. Preprosto dobijo občutek znanega in udobnega, kar pogosto vodi do tega, da si dovolijo biti ranljivi.
Gre namreč za osebe, ki se vam bodo popolnoma odprle in vas bo spustile v svojo notranjost – to so osebe, ki tvegajo, delijo svoj notranji svetčustva in potrebe z vami, s svojo sorodno dušo!

Sorodna duša vam predstavlja izziv

Odnos med sorodnima dušama ni vedno pravljičen, četudi velja drugačno prepričanje. Avtorica projekta The Love Architects Kailen Rosenberg pravi, da sorodna duša ni vedno zavita v popoln paket – ne fizično, ne v smislu življenjskih okoliščin, kar pomeni, da takšno razmerje ne bo vedno brez izzivov. A ravno neprijetne situacije v življenju služijo kot lepilo, ki sorodni duši drži skupaj v težkih časih, in jima pomaga najti sebe.

Sorodna duša vam predstavlja izziv.
Sorodna duša vam predstavlja izziv.

Razmerje vama zagotavlja notranji mir

Povsem jasno je, da boste ob napačni osebi čutili neprijetnost, negotovost in strah. Takšna situacija je sorodnima dušama neznana. Strokovnjakinja za zmenke in avtorica knjige Flirt For Fun & Meet The One Tracey Steinberg pravi, da v pravem odnosu zaljubljeni duši gradita samozavest druga drugi. Ne glede na to, kaj se pripeti v življenju, se sorodni duši strinjata, da bosta skupaj premagali vse ovire.

Poznata se več let, a v določenem trenutku začutita ljubezen

Ko gre za pravo ljubezen, je čas izjemno pomemben. Strokovnjaki za partnerske odnose pravijo, da so spoznali več parov, ki so vstopili v razmerje, se poročili po letih in letih prijateljevanja, pa tudi parov, ki so bili nekoč razmerju, se razšli, nekaj let pozneje pa so jih okoliščine pripeljale skupaj. Zato je še kako pomembno, da ste odprtega uma in srca, da se boste znali odzvati, ko nanju potrka sorodna duša.

Poznata se več let, a v določenem trenutku začutita ljubezen.
Poznata se več let, a v določenem trenutku začutita ljubezen.

Fizična privlačnost …

… in “naelektrenost”, ki jo čutite zaradi sorodne duše, se ne odvija zgolj na seksualni ravni, temveč vas že držanje za roke popelje v magične svetove, četudi ste že dolgo let v razmerju.

Imata ločeni identiteti, vendar …

V razmerju je pomembno, da ostanete oseba s svojim jazom. In sorodni duši delujeta kot dve ločeni identiteti, ki pa se soočata s svetom kot eno. In to je bistvo ljubezni! Sorodni duši se zavedata, da sta dva dela, ki sestavljata celoto in nič na svetu ne bo tega spremenilo.

Vam je že uspelo najti sorodno dušo? Verjamete, da ta sploh obstaja? Zapišite v komentarju!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ignoriranje, mati vsega maščevanja: tako inteligentni ljudje premagajo spletkarske ljudi