Shranite si to besedilo in ga preberite, ko se vam zdi, da ne najdete smisla

Verjamete, da je vedno nekje nekaj, za kar ste lahko hvaležni?

Ne glede na to, kako dobra ali slaba je situacija, bodite vsak dan, ko se prebudite, hvaležni za svoje življenje. Vedno glejte na to, kaj imate, namesto na tisto, kar ste izgubili. Ker to, kar vam je življenje vzelo, ne šteje. Pomembno je to, kaj boste storili s tem, kar vam je ostalo.

V življenju so trenutki, ko se zdi, da je vse narobe. Ko nastanejo razpoke, skozi katere se v srce prikradejo obup, brezup, strah in negotovost. Tedaj ne smete obupati. Pred vami so nasveti, ki vam morda pridejo prav, ko vam v življenju ne bo šlo vse po načrtih.

1. Bolečina je del odraščanja

Življenje vam včasih zapre vrata, ker je čas, da greste naprej. In to je dobro, ker pogosto ne želite spremeniti ničesar, dokler vas v to ne prisilijo okoliščine. Ko pridejo težki časi, se spomnite, da bolečina nikoli ne pride brez razloga. Pustite bolečino za seboj, vendar nikoli ne pozabite, česa vas je naučila. To, da se morate boriti, še ne pomeni, da ste neuspešni. Vsak velik uspeh zahteva boj.

Bodite potrpežljivi in ​​pozitivni. Na koncu bo vse v redu. Mogoče ne takoj, a na koncu bo. Ne pozabite, da obstajata dve vrsti bolečine: bolečina, ki vas lahko prizadene in bolečina, ki vas bo spremenila. Ko se prepustite življenju, namesto, da se mu upirate, pustite, da vam bosta bolečini pomagali, da zrastete.

2. Vse je začasno

Vedno, ko dežuje, tudi preneha. Vsakič, ko se ranite, se rana zaceli. Po temi vedno pride svetloba. To pogosto pozabite in raje verjamete, da bo tema trajala večno. Ne bo. Nič ne traja večno.

Če so časi dobri, jih uživajte. Če je vreme slabo, ne skrbite preveč, ker ne bo trajalo večno. Samo zato, ker je življenje trenutno težko, še ne pomeni, da se ne smete smejati. Če vas nekaj moti, še ne pomeni, da se ne smete nasmehniti. Vsak trenutek vam da nov začetek in nov konec. Vsako sekundo dobite novo priložnost. Morate jo samo izkoristiti.

3. Zaskrbljenost in obžalovanje ne bosta ničesar spremenila

Tisti, ki se najbolj pritožujejo, najmanj naredijo. Vedno je bolje poskusiti in narediti nekaj velikega ter doživeti neuspeh, kakor ničesar. Ni vsega konec, če ste izgubljeni. Konec je, ko ne morete storiti ničesar, ampak se samo pritožujete. Če v nekaj verjamete, še naprej poskušajte.

Ne pustite, da sence preteklosti padejo na pot v prihodnost. Če boste danes cel dan preživeli v pritoževanju nad včeraj, jutri ne bo bolje. Namesto tega nekaj naredite. Dopustite, da vam tisto, kar ste se že naučili, izboljša življenje. In ne glede na to, kaj se zgodi, ne pozabite, da prava sreča začne prihajati šele, ko se nehate pritoževati nad težavami in začnete biti hvaležni za vse tiste težave, ki jih nimate.

Zaskrbljenost in obžalovanje ne bosta ničesar spremenila.

4. Vaše brazgotine so samo simboli vaše moči

Nikoli se ne sramujte brazgotin, ki vam jih je prineslo življenje. Brazgotina pomeni, da je bolečine konec in je rana zaceljena. To pomeni, da ste premagali bolečino, se naučili lekcije, postali močnejši in šli naprej. Brazgotina je tetovaža zmage, na katero bi morali biti ponosni.

Ne dovolite si, da postanete žrtev svojih brazgotin. Ne dovolite jim, da zaradi njih živite v strahu. Brazgotin se ne morete znebiti, lahko pa spremenite svoj pogled nanje. Na brazgotine začnite gledati, kakor na znak moči in ne bolečine. Pesnik Rumi je nekoč dejal: “Rana je kraj, kjer v vas vstopi svetloba.”

5. Tudi majhna borba je korak naprej

Bistvo potrpežljivosti ni v čakanju. To je sposobnost, da imate pozitiven odnos, ko si prizadevate uresničiti svoje sanje. Ko se odločite poskusiti, pojdite do konca. V nasprotnem primeru, nima smisla, da se sploh trudite. Z vsako oviro, ki jo premagate, ste močnejši in bližje na poti do končnega cilja.

6. Negativnost drugih ni vaš problem

Ko ste obkroženi z negativnostjo, bodite pozitivni. Nasmehnite se. Ko se drugi slabo obnašajo do vas, ostanite zvesti sebi. Ne dovolite, da zamera nekoga drugega spremeni vašo osebnost. Stvari ne smete jemati osebno, tudi če se zdijo osebne. Ljudje ne reagirajo zaradi vas, ampak zaradi sebe.

In predvsem se nikoli ne spreminjajte, da bi navdušili nekoga, ki pravi, da niste dovolj dobri. Spremenite se le, da boste postali boljša oseba. Če v nekaj močno verjamete, se ne bojte za to boriti. Velika moč izvira iz sposobnosti obvladovanja tega, kar drugi mislijo, da je nemogoče.

Vaše brazgotine so samo simboli vaše moči.

7. Tisto, kar je usojeno, se bo zgodilo

Prava moč pride, ko imate veliko razlogov za obžalovanje, vendar se raje smejete in cenite življenje. V vsakem boju so tudi dobre stvari, vendar morate odpreti svoja um in srce, da jih vidite. Stvari se ne dogajajo na silo. V nekem trenutku morate odnehati in pustiti, da se stvari zgodijo.

Navsezadnje to, da imate radi svoje življenje, pomeni, da zaupate svoji intuiciji, da tvegate, da včasih izgubite in najdete srečo, cenite spomine in se učite skozi izkušnje. Morate prenehati skrbeti in dvomiti na vsakem koraku. Ves čas se zavedajte in uživajte v življenju, dokler se odvija pred vami. Morda ne boste končali tam, kjer ste želeli biti, a sčasoma boste prišli tja, kjer bi morali biti.

8. Najboljše kar lahko naredite je, da greste naprej

Nikoli se ne bojte poskusiti znova. Znova ljubiti, znova živeti ali spet sanjati. Ne dovolite, da vam boleča lekcija otrdi srce. Najboljše življenjske lekcije se naučite v najhujših časih in iz najtežjih napak. Bodo obdobja, ko se vam bo zdelo, da je vse šlo narobe in da ne more biti slabše. In morda se vam bo zdelo, da ni izhoda. A nikoli ni tako. Ko ste že skoraj pripravljeni odnehati, se spomnite, da morajo stvari včasih iti na slabše, da je potem lahko bolje.

Vsak dan poiščite moč za smeh. Poiščite moč, da se počutite drugačne, a hkrati lepe. Poiščite način, kako nasmejati tudi druge. Ne obremenjujte se s stvarmi, ki jih ne morete spremeniti. Živite preprosto, ljubite iskreno in govorite iz srca. In predvsem, nikoli ne obupajte!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
20 najbolj vročih ženskih imen, ki močno vplivajo na to, kako vas dojemajo moški