Maturantska parada 2017

Maturantska parada 2017
Zadnjič posodobljeno: :

Se želite vpisati v Guinnessovo knjigo rekordov? Matuanti in maturantke imate odlično priložnost 19. maja 2017, ko se bo točno opoldne na ulicah mest ob spremljavi Straussove četvorke iz operete Netopir začela Maturantska parada 2017.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Različne lokacije

Organizator

Plesna šola Urška

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Brezplačno

Bliža se matura, kar pomeni tudi čas za slovito maturantsko parado. Maturantska parada 2017 bo potekala 19. maja 2017 z začetkom ob 12. uri. Od leta 2001 pa do danes je parada, ki poteka na glasbo iz operete Johanna Straussa Netopir, v sinhroni ples povezala prek 300 tisoč maturantk in maturantov iz več kot 100 evropskih mest in več kot 10 držav.
https://youtu.be/pjiTm82L7HY
Četvorka je bila ples za dvorjane, ki je v Sloveniji prerasel v slavnostni ples maturantov in ga maturantje tradicionalno odplešejo na ulicah slovenskih mest. V zadnjem obdobju maturantska četvorka poteka tudi v nekaterih mestih v sosednjih državah. Velja za največji sinhroni ples na svetu in se je že devetkrat vpisala v Guinnessovo knjigo rekordov. Se bo tudi desetič?

PREBERITE ŠE: AFS France Marolt letos z letno predstavo 69

Nekateri kraji, kjer se bo odvijala Maturantska parada 2017: Ljubljana, Kamnik, Ivančna Gorica, Brežice, Krško, Želimlje, Koper, Postojna, Ilirska Bistrica, Škofja Loka, Kranj, Radovljica, Jesenice, Nova Gorica, Ptuj in Idrija. V prestolici na Slovenski cesti dijake čaka tudi spektakularen balet v zraku, nastop violinistke v stilu energične Vanesse Mai, ledeno presenečenje in druženje s slovenskimi estradniki.

Dodatne Informacije

Več informacij:
urska.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Pripravite se: v Ljubljano prihaja odbit trampolinski most