fbpx

Mazda proslavlja svojo 100-letnico s čudovitimi retro jeklenimi konjički v omejeni izdaji!

Minilo je 100 let, odkar je na ceste zapeljala prva Mazda. Za počastitev tega častitljivega jubileja so se pri Mazdi odločili, da bodo pripravili omejene serije svojih avtomobilov, ki bodo svoj navdih črpali pri prvem osebnem Mazdinem modelu R360 Coupe iz leta 1960.

Leta 1960 je na cesto zapeljal prvi Mazdin osebni avtomobil, podjetje pa je različna prevozna sredstva (in med drugim tudi strelno orožje), izdelovalo že od leta 1920. Z modelom R360 Coupe je Mazda predstavila avtomobil, ki je imel svojo osebnost, za tiste čase futurističen dizajn, inovativen inženiring in rešitve za zmanjšanje teže. Za obeležitev 100-letnice delovanja so pri Mazdi pripravili posebne omejene serije svojih modelov. Vključenih bo devet Mazdinih modelov: Mazda2, Mazda3, Mazda6, Mazda CX-3, Mazda CX-5, Mazda CX-8, Mazda MX-5 in Mazda MX-5 RF.

Omejene različice bo mogoče naročiti do konca marca 2021, vsak model iz te ponudbe pa bo odet v snežno biserno belo barvo v kombinaciji z rdečo. Oblico rdeče najdemo tudi v notranjosti, ravno tako, kot je bilo pri modelu R360 Coupe. Vsak avtomobil bo imel ekskluzivne logotipe, ki obeležujejo 100 let obstoja Mazde. Logotip bomo lahko zasledili na sredini platišč, na usnjenih sedežih, tepihih, vzglavnikih in celo na ključu avtomobila.

Galerija: omejene serije avtomobilov ob 100-letnici Mazde

Dodatne Informacije

Več informacij:
mazda.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!