10 zabavnih predlogov za rojstnodnevne zabave v karanteni

Res je, doma smo in socialno se distanciramo drug od drugega. A to še ne pomeni, da ne moremo imeti rojstnodnevne zabave, ki si jo bomo zapomnili za celo življenje.

Tukaj je nekaj predlogov za rojstnodnevne zabave v karanteni, tako za slavljence kot tiste, ki želite slavljencem nekaj podariti!

1. Slavljencu ali slavljenki pošljite voščilnico

Slavljencu ali slavljenki pošljite voščilnico.
Slavljencu ali slavljenki pošljite voščilnico.

Najlažji način, da slavljencu ali slavljenki pokažete svojo ljubezen je, da mu/ji pošljete voščilnico. Če živita dovolj blizu (v isti občini!), mu/ji lahko vržete v nabiralnik, sicer pa lahko pošljete tudi e-voščilnico! Brezplačne e-voščilnice najdete na spletnih straneh, kot so ojolie.com, openme.com, someecards.com, greetingsisland.com, wrongcards.com, crosscards.com, itd.

2. Priredite virtualno rojstnodnevno zabavo s pomočjo Zooma (ali drugih aplikacij za video pogovore)

Povabite prijatelje na virtualne "vesele urice".
Povabite prijatelje na virtualne “vesele urice”.

Ustvarite “sestanek” na Zoomu in povabite vse svoje prijatelje na virtualne “vesele urice”. Kakovost videa je na Zoomu brezhibna, obraz vsakega udeleženca pa lahko vidite v preprostem mrežnem pogledu. Če pa ste vi tisti, ki želite v Zoomu organizirati zabavo za nekoga drugega, pa ga lahko povabite v skupinski pogovor, kjer mu vsi udeleženci ob prijavi zapojete “vse najboljše”.

3. Slavljencu ali slavljenki na prag dostavite šampanjec

Slavljencu ali slavljenki na prag dostavite šampanjec.
Slavljencu ali slavljenki na prag dostavite šampanjec.

Morda res ne bosta mogla nazdraviti v živo, a to še ne pomeni, da ne bosta mogla reči “Na zdravje!” Obstaja kar nekaj možnosti, da vam na prag dostavijo šampanjec, vino ali drugo pijačo po izbiri. Preverite spletne trgovine slovenskih proizvajalcev vina in naročite dostavo!

4. Gostite zabavo z Netflixom

S pomočjo razširitve Netflix Party lahko vsi istočasno gledate isti film in o njem v klepetalnici delite svoja mnenja.
S pomočjo razširitve Netflix Party lahko vsi istočasno gledate isti film in o njem v klepetalnici delite svoja mnenja.

Če imate radi filme, načrtujte virtualno filmsko zabavo. Vi in vaši priajtelji si prenesite razširitev Netflix Party za Chrome in tako boste lahko hkrati gledali isti film na Netflixu (lahko tudi serijo). V razširitvi je na voljo sinhronizirano predvajanje videov, kar pomeni, da se bo predvajanje filma pri vseh istočasno prekinilo in istočasno nadaljevalo. Na voljo je tudi klepetalnica, kjer lahko delite svoja mnenja o filmu.

5. Slavljencu ali slavljenki pošljite sladico

Pošljite jim nekaj sladkega!
Pošljite jim nekaj sladkega!

Odličen način, da podprete lokalno industrijo v teh težkih časih je tudi ta, da pri njih naročite “sladko darilo” in ga pošljete slavljencu ali slavljenki. Izberite torej lokalno slaščičarno in pošljite tortico ali drugo obliko sladkega presenečenja.

6. Pripravite skupinsko vadbo doma

Pripravite skupinsko vadbo doma.
Pripravite skupinsko vadbo doma.

Če spadate med tiste, ki tudi svoj rojstni dan preživljajo aktivno, se s prijatelji zberite za virtualno skupinsko vadbo. Med pandemijo koronavirusa imate na YouTubu na voljo številne vadbe, prav tako se lahko prijavite na spletne strani slovenskih ponudnikov “miganja”. Vadbo vam ponujajo pri Telekomu, pri Lidlu, itd.

7. Peljite se mimo njihove hiše in naredite nekaj posebnega

Iz avta spustite balone in zapojte vse najboljše (seveda vse na socialni distanci).
Iz avta spustite balone in zapojte vse najboljše (seveda vse na socialni distanci).

Seveda, upoštevati moramo socialno distanco, to tukaj sploh ni vprašanje. Še vedno pa se lahko zapeljemo mimo hiše slavljenca ali slavljenke (če živi v isti občini!) z baloni in napisom “VSE NAJBOLJŠE!”. Pokličite jih, da pogledajo skozi okno in jim zapojte “vse najboljše”!

8. Pojdite skupaj v muzej, živalski vrt ali v tematski park … virtualno

Pojdite na virtualni ogled muzeja, živalskega vrta, tematskega parka ...
Pojdite na virtualni ogled muzeja, živalskega vrta, tematskega parka …

Rojstni dan je odlična priložnost, da se tudi kaj novega naučimo! Muzeji, živalski vrtovi, galerije, tematski parki, … s celega sveta vam ponujajo brezplačne virtualne oglede. To pomeni, da lahko greste v Louvre (ooh laa laa), v Vatikanske muzeje, v ZOO v San Diegu, itd., iz udobja vašega kavča. Ustvarite skupinski pogovor, da se lahko pogovarjate, ko skupaj prečesavate dolge hodnike in razstavne prostore.

9. Slavljencu ali slavljenki napišite skladbo

Slavljencu ali slavljenki napišite skladbo.
Slavljencu ali slavljenki napišite skladbo.

Če imate ta dar, torej glasbeni dar, napišite skladbo za svojega prijatelja/-ico in mu jo zapojte preko video pogovora. Pa tudi, če vaša skladba ni mojstrovina prve vrste (ali pa v duru), je namen tisti, ki šteje! Če je vaša cela skupina bolj umetniške narave, naj se vsi vključijo v video pogovor in predstavijo svojo umetniško stvaritev za slavljenca ali slavljenko. Lahko je torej skladba, pesem, govor, ples ali umetniška slika.

10. Ne pozabite na glamur

Tudi če ste doma, se za svoj rojstni dan lahko seksi uredite!
Tudi če ste doma, se za svoj rojstni dan lahko seksi uredite!

Tudi če ste prisiljeni, da rojstni dan preživite za štirimi stenami, to še ne pomeni, da morate biti v pižami. Pripravite si temo za vašo virtualno zabavo in naj se vsi ravnajo v skladu z njo. Lahko je Hollywood glam, rock’n’roll, 90. leta prejšnjega stoletja, ples v maskah, itd. Možnosti je nešteto!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
6 popolnoma neverjetnih dejstev o okusu in zakaj imate radi sladko?!