shutterstock_1443334256
V zraku · buzz buzz

Živali so znane po tem, da lahko človeka umirijo, mu odženejo slabe misli in slabo voljo. Zato nikar ne omahujte in si poglejte, kje vse lahko spremljate ta čudovita bitja v živo!

Živalski vrtovi in zavetišča za živali so zaradi trenutnih razmer zaprti. A na srečo imajo na voljo kamere v živo in interaktivne posnetke ter posodobitve, s katerimi lahko spremljamo, kaj se dogaja tem čudovitim bitjem. Najbolje pa je, da to lahko storimo prav vsi med nami, in sicer iz udobja svoje postelje, kavča, z balkona … In to brezplačno! Pa pojdimo na popotovanje!

Shedd Aquarium, Chicago

Akvarij Shedd, ki je zaprt do 29. marca, je pozornost na družbenih omrežjih pritegnil s posnetki pingvinov, ki so se sprehodili po akvariju. Na njihovem zadnjem posnetku na Facebooku je pingvin Wellington obiskal morske vidre. Shedd Aquarium bo še naprej delil posnetke, na njihovi uradni spletni strani pa vas čakajo posnetki v živo, kjer lahko spremljate različne živali!
sheddaquarium.org

San Diego Zoo

Živalski vrt v San Diegu je zaprt do 1. aprila, a to še ne pomeni, da ga ne morete obiskati. Seveda virtualno. Na voljo je 10 kamer, ki prenašajo v živo, plus arhivirani posnetki pand, ki so jih iz živalskega vrta preselili v naravni habitat. Na strani lahko spremljate opice, pingvine, severne medvede, koale, žirafe, sove, slone, tigre in kondorje 24/7.
zoo.sandiegozoo.org

Houston Zoo

Tudi živalski vrt v Houstonu je do 3. aprila zaprl svoja vrata. Medtem pa redno objavljajo videe različnih živali. Njihov prvi, ki so ga objavili v ponedeljek, je na primer prikazoval žirafe med malico, s katero sta jih presenetila dva oskrbnika. Tisti, ki so to spremljali v živo, so lahko oskrbnikoma v živo prek Facebooka zastavljali različna vprašanja, zaposleni pa so jim pridno odgovarjali. V sredo so na “prostost” izpustili geparda, ki je tako obiskal druge živali v živalskem vrtu. Kaj se je zgodilo, si oglejte v posnetku.
houstonzoo.org

Monterey Bay Aquarium

Čeprav je akvarij v Kaliforniji zaprt do 27. marca, si še vedno lahko ogledate živali, in sicer v prenosih v živo. Preverite, kaj počnejo pingvini, kaj morski psi, kje so meduze, “kaj dogaja” ptičem itd.
montereybayaquarium.org

Cincinnati Zoo and Botanical Garden

Tudi v tem živalskem vrtu in botaničnem vrtu so obljubili, da bodo na Facebooku pripravili serijo videov v živo, ki so jo poimenovali Home Safari. Vsaka epizoda bo osvetlila določeno živalsko vrsto in vključevala aktivnosti, ki jih bodo lahko tisti, ki bodo spremljali oddajanje v živo, izvajali doma, npr. reševali kviz o določeni živali. Videi bodo na sporedu vsak dan ob 20.00 po našem času na njihovem uradnem profilu na Facebooku. Prvi video, ki je startal v ponedeljek, se je osredotočil na Fiono, samico nilskega konja, eno izmed najslavnejših živali v živalskem vrtu.
cincinnatizoo.org

Central Florida Zoo and Botanical Gardens

V Seminolu na Floridi se nahaja Central Florida Zoo and Botanical Gardens, ki že vse od zaprtja pod imenom The Zoo Comes to You predvaja serijo Facebook videov v živo. Ti so na sporedu med tednom ob 19.00 po našem času. V zadnji epizodi so obiskali ježevca, Pluta in Pancake, med treningom.
centralfloridazoo.org

90333953_1112519829089073_1904222447020802048_o A1 Live Shop: prva spletna poslovalnica A1 v Sloveniji koronavirus bedaki To so ljudje, ki so med krizo s koronavirusom izpadli popolni bedaki! shutterstock_117236788 Prehitro odpuščajo: 5 težav, ki jih razumejo le stare duše shutterstock_1670417653 To je karma: Mož staknil koronavirus med varanjem na skrivnem potovanju v Italijo