fbpx

Zaklad na koncu mavrice: slikanica za dober namen

Dobrodelna akcija Eurospina

Foto: Kaja Brezočnik

Od 21. aprila 2022 do 31. avgusta je bila v vseh trgovinah Eurospin na prodaj dobrodelna slikanica z naslovom Zaklad na koncu mavrice. Z nakupom slikanice je vsak prispeval 1 EUR v dober namen, saj je bil celoten znesek od prodaje namenjen Zvezi prijateljev mladine Slovenije za nakup šolskih potrebščin otrokom iz socialno ogroženih družin. Skupaj je bilo zbranih 10.000,00 EUR.

Eurospin EKO, d. o. o., in Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) sta letos že petič združila moči. Priznani mladinski pisatelj Žiga X. Gombač je ustvaril pravljico o Emi in Tinetu, ki se odpravita raziskovat, kaj je zaklad na koncu mavrice. S pomočjo taščice, metuljčka cekinčka, kobilice in šoje sta glavna junaka odkrila, da je zaklad na koncu mavrice prijateljstvo. Njun cilj namreč ni bil tako pomemben, kot je bila pomembna pot.

Foto: Kaja Brezočnik

Dobrodelna slikanica, ki jo je ilustrirala Veronika Burger, ni bila samo le imenitna zgodba, ki z dobrim namenom pomaga otrokom, ampak tudi navdih za Eurospinov pravljični natečaj. Otroci so lahko sodelovali v natečaju, tako da so sami dopolnili manjkajoče dele in nadaljevanje pravljice nato poslali drugemu otroku. »Otroška domišljija ne pozna meja in zato smo se v podjetju odločili, da ji pustimo prosto pot. Vsakega otroka, ki je sodeloval v natečaju, smo nagradili z darilnim bonom v višini 5 EUR za nakupe v trgovinah Eurospin. Med vsemi sodelujočimi pa smo z žrebom podelili tudi 20 vstopnic za nepozabno doživetje v ljubljanskem živalskem vrtu,« je pojasnila Natalija Pagon, vodja marketinga v podjetju EUROSPIN EKO, d. o. o.

Foto: Kaja Brezočnik

V ljubljanskem živalskem vrtu se je 10. septembra 2022 odvil sklepni dogodek kampanje. 20 srečnic oz. srečnežev je bilo deležnih nepozabne avanture v živalskem kraljestvu. Vsi zbrani so se lahko okrepčali z okusno jedačo in pijačo, ki so jo pripravili v Okrepčevalnici živalskega vrta iz sestavin, ki jih je mogoče kupiti izključno v Eurospinovih trgovinah. Za glasbeno presenečenje sta s svojima edinstvenima talentoma poskrbela pevki Samantha Maya in Stella, preostanek popoldneva pa je minil v senci dreves ob zebrini ogradi in DJ-ritmih.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!