fbpx

Mercedes-AMG CLE 53 Coupé: po vsej verjetnosti ta hip najlepši kupe

Mercedes-AMG CLE 53 Coupé

Mercedes-AMG CLE 53 Coupé
Foto: Mercedes-AMG

Priznati je potrebno, da Mercedes-Benz dela kičasto elegantno lepe kupeje in v svetu prestižnih vozil redko kateri model pritegne toliko pozornosti, kot jo je uspelo Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+ Coupé. Ta vrhunski model združuje najboljše lastnosti razredov C in E, vendar brez para dveh vrat. V tej generaciji namreč nadomešča kar dva modela. Ko se pogovarjamo o najnovejšem dodatku k liniji Mercedes-AMG, ne moremo mimo njegovega izrazito športnega značaja, tehnološke dovršenosti in elegantne oblike. Mnogi ga grajajo, ker ni več le "bencinski" spet drugi se zavedajo, da je takšna pač prihodnost.

Na prvi pogled CLE 53 Coupé fascinira s svojim dolgim pokrovom motorja, ki se mišično elegantno krivi. Avtomobil zaznamuje ‘shark nose’ sprednji del, ki obdaja AMG-specifično hladilno rešetko in LED žarometi. Aerodinamičen dizajn dopolnjujejo razširjeni blatniki in standardna 19-palčna (opcijsko 20-palčna) platišča, ki avtomobilu dajejo mogočen in športen videz​​​​. Porinjena so na sam rob karoserije. In na prvi pogled malce izvenserijska.

Foto: Mercedes-AMG
Foto: Mercedes-AMG

Pod pokrovom motorja Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+ Coupé se skriva prava mojstrovina inženirstva. Srce tega športnega coupéja je napreden 3,0-litrski šestvaljni motor, ki združuje turbo polnilnik in električni pomožni kompresor. Ta sofisticirana konfiguracija motorja omogoča impresivno moč 449 konjskih moči (330 kW) in robusten navor 560 Nm, ki se z overboost funkcijo za kratek čas lahko poveča do 600 Nm. Integrirani 48-voltni zaganjalni generator prispeva dodatnih 23 KM moči in 205 Nm navora, kar še dodatno izboljša odzivnost motorja in zagotavlja nemoteno pospeševanje.

Mercedes-AMG CLE 53 Coupé
Foto: Mercedes-AMG

Te inovacije v motorju skupaj z AMG SPEEDSHIFT TCT 9G menjalnikom in popolnoma variabilnim sistemom pogona na vsa štiri kolesa AMG Performance 4MATIC+ omogočajo, da CLE 53 4MATIC+ Coupé pospeši od 0 do 100 km/h v impresivno kratkem času 4,2 sekundi, njegovo divjanje pa se konča pri 270 km/h.

Foto: Mercedes-AMG

Notranjost vozila je značilno Mercedesova, s 12,3-palčnim digitalnim merilnikom in 11,9-palčnim centralnim zaslonom na dotik, ki upravlja najnovejši MBUX infotainment sistem. Kabina je osvetljena z dinamično ambientalno osvetlitvijo v 64 barvah, kar ustvarja razkošno vzdušje. AMG Performance volan, opremljen s številnimi kontrolami, omogoča dostop do različnih vozniških funkcij in programov AMG DYNAMIC SELECT​​​​.

Voznik lahko izkoristi AMG Ride Control, prilagodljiv vzmetni sistem, ki omogoča spreminjanje nastavitev blažilnikov v realnem času. Prav tako je na voljo zadnje-osno krmiljenje, ki povečuje agilnost pri visokih hitrostih in manevriranje pri nizkih hitrostih​​​​.

Mercedes-AMG CLE 53 Coupé
Foto: Mercedes-AMG CLE 53 Coupé

Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+ Coupé ni le avtomobil, ampak izjava o prefinjenosti in zmogljivosti. Z napredno tehnologijo, močnim motorjem in izjemnim dizajnom ta model predstavlja vrhunec v luksuznem avtomobilskem inženirstvu. S pričakovano ceno okoli 90.000 evrov pred dodatno opremo, ta avtomobil ni samo dostop do sveta Mercedes-AMG, ampak je tudi simbol avtomobilske perfekcije​​.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.