Mercedes-AMG GT R: drugi vozniki bodo zeleni od zavisti!

Mercedes-AMG GT R
Zadnjič posodobljeno: :

Na festivala hitrosti v Goodwoodu je Mercedes razkril model Mercedes-AMG GT R, zmogljivejšo različico modela GT S, zaradi katere bodo drugi vozniki zeleni od zavisti, pa ne le zaradi strupeno zelene barve, ampak predvsem zaradi karakteristik, s katerimi je vrgel rokavico modeloma McLaren 675LT in Porsche 911 GT3 RS.

Visokozmogljivi Mercedes-AMG GT R se je javnosti nedavno predstavil na festivalu hitrosti v britanskem Goodwoodu, kjer je plašil konkurenco ne le s strupeno zeleno barvo (poimenovali so jo ‘zeleni pekel‘- AMG green hell magno) pač pa tudi strupenimi karakteristikami. Zmogljivejša različica modela Mercedes GT S ima namreč 4,0-litrski biturbo V8 motor, ki razvije 430 kW (577 KM, 700 Nm navora), kar je 55 kW več od GT S.

Strupena puščica Mercedes-AMG GT R.
Strupena puščica Mercedes-AMG GT R.

Od slednjega je na račun dodatkov za izboljšanje pretoka zraka in stabilnosti, uporabe ogljikovih vlaken, aluminija in novih lažjih platišč tudi lažji in sicer za 50 kilogramov (1555 kg).

PREBERITE ŠE:


Model Mercedes-AMG GT R brzda zmogljiv in izboljšan zavorni sistem, hitrejše prestavljanje pa omogoča elektronika dvosklopčnega 7-stopnjeskega samodejnega menjalnika. V kombinaciji s težo in izpopolnjeno aerodinamiko to rezultira v pospešku 3,6 sekunde od 0 do 100 km/h. Njegova zgornja meja sicer znaša 318 km/h, kar je 8 km/h več od elektronsko omejenega modela GT S. Vozniku so na voljo različni režimi delovanja podvozja, ki je prav tako izboljšano, izboljšan pa je tudi športni izpuh. Sprememb je bila deležna tudi notranjost. Varnostni pasovi so rumeni, prav tako okrasni šivi, sedeži pa ročno nastavljivi. Hulkovski Mercedes-AMG GT R bo na prodaj novembra 2016.

Dodatne Informacije

Več informacij:
mbusa.com
mercedes-benz.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Novi Mercedes-Maybach S 680 4MATIC: prestiž z veliko začetnico