Mercedes-Benz A Sedan: privlačni A je dobil še bolj privlačno ‘ritko’

Mercedes-Benz A Sedan
Zadnjič posodobljeno: :

Pred kratkim se je tudi pri nas predstavil Mercedes-Benz razreda A. Zelo simpatičen avtomobil s prisekanim zadkom je v trenutku navdušil tako s svojo podobo kot s kopico moderne tehnologije. Zdaj je dobil še svojo limuzinsko različico, ki s ponosom razkazuje svojo 'ritko'.

Prednji del limuzinskega Mercedes-Benza razreda A je že dobro poznan, saj je enak tistemu s prisekanim zadkom. Navdih za zadnji del je moč prepoznati pri Mercedes-Benzu CLA, da pa te linije niso le zapeljive, potrjuje tudi količnik zračnega upora, ki je le 0,22. S tem je limuzina razreda A postala serijski avtomobil, ki ima najmanjši količnik zračnega upora na svetu. Impresiven dizajn razreda A popestrijo še nova platišča, ki so na voljo v velikosti od 17  do 19 palcev.

Limuzinski razred A bo na začetku prodaje na voljo z dvema motorjema. Bencinski A 200 bo imel 163 konjskih moči, dizelski A 180 d pa 116 konjskih moči. Obema se bo prenos vršil prek 7-stopenjskega samodejnega 7G-DCT menjalnika z dvojno sklopko. Asistenčni sistemi ostajajo enaki, kot jih ima razred A, in so v tem trenutku eni izmed boljših na tržišču, saj jih večino najdemo tudi v razredu E in S.

Notranjost je tehnološko napredna, prav takšna, kot smo jo spoznali pri razredu A s prisekanim zadkom. Platforma MBUX tudi tukaj razkazuje svojo naprednost in preprostost uporabe. Na voljo imamo velik visokoresolucijski zaslon na dotik in funkcijo obogatene resničnosti. S sistemom upravljamo z že znano frazo “Hey, Mercedes.” Limuzina razreda A bo na voljo proti koncu letošnjega leta in mi se že veselimo, da v živo vidimo to zapeljivo ‘ritko’.

Galerija slik: Mercedes-Benz A Sedan

Dodatne Informacije

Več informacij:
mercedes-benz.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
BMW i4: električna limuzina