Mercedes-Benz bo zamenjal bencin in dizel za elektriko!

Zadnjič posodobljeno: :

Mercedes-Benz je ustavil razvoj bencinskih in dizelskih motorjev. Vsa sredstva in znanje bo zdaj usmerjeno le še v elektriko.

Prihodnost je električna! Sodeč po letošnjem Frankfurtskem avtosalonu pa pa je ta prihodnost bližje, kot bi si mislili. Skupina Daimler – Mercedes-Benz je že med vodilnimi v EV-razredu, saj je z svojo novo znamko EQ precej hitro naelektril velik del njihove flote avtomobilov. V Frankfurtu smo namreč lahko videli električne koncepte vse od malega razreda A, kombija razreda V in pa tudi električen koncept razreda S. Presenetilo nas je  tudi veliko število hibridnih pogonov, ki so na voljo z vsemi novejšimi Mercedes-Benz modeli.

Mercedes-Benz verjame v hibridni prehod. A v prihodnosti bo ostala le elektrika.
Mercedes-Benz verjame v hibridni prehod. A v prihodnosti bo ostala le elektrika.

Daimler trenutno na trg prihaja z najnovejšo generacijo motorjev z notranjim zgorevanjem v celotni modelni gami, to so novi šestvaljni motorji za razred E- in S-razred ter motorji za vsa terenska vozila. Ta generacija motorjev bi lahko bila tudi zadnja.

Po poročanju nemške revije “Auto Motor und Sport” je vodja razvoja pri Daimlerju (Mercedes) Markus Schaefer dejal, da trenutno nimajo načrtov za nadaljni razvoj motorjev z notranjim izgorevanjem in se osredotočajo na nove električne pogonske sklope.

Električna prodajna gama.
Električna prodajna gama.

Prihodnost je električna. Vsi proizvajalci to vemo in tako tudi Daimler s tem prehodom na razvoj le za električne pogone ni prav nič posebnega.

Pri Daimlerju so si že v preteklih letih zadali cilj, da bodo do leta 2022 na voljo električne različice vseh avtomobilov v njihovi floti, zato novica o prenehanju razvoja motorjev z notranjim izgorevanjem ni tako zelo nepričakovana.

Tudi nov S-razred zna biti popolnoma električen!
Tudi nov S-razred zna biti popolnoma električen!

Dodatne Informacije

Več informacij:
mercedes-benz.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kobra: italijanski električni skiro, ki premaguje tudi najbolj grobe terene