Mercedes-Benz CLA: puščica je dobila svež obraz

Mercedes-Benz CLA

Mercedes-Benz CLA je nadvse simpatičen avtomobil, ki ga odlikujeta izjemna silhueta in rekordno nizek količnik zračnega upora. Čeprav se nam zdi še vedno svež, so mu pri Mercedes-Benzu namenili nekaj pozornosti in določene detajle celo izboljšali.

Mercedes-Benz CLA je izjemno popularen avtomobil, tudi med Slovenkami in Slovenci, saj so ga pri uvozniku prodali že 250 kupcem. Prenova je predvsem rahle kozmetične narave, ki jo bo opazilo le oko poznavalca in se dotika tako limuzinske različice kot karavana. Zunanjost krasijo novi modeli platišč, nekoliko spremenjena prednja maska in popravljeni odbijači, v katerih je pri vseh različicah nakazan tudi izpuh kot del celote. Na voljo pa je tudi nova “modra”, ki so jo poimenovali “Canvasite Blue”.

Notranjost zaznamujejo izboljšani materiali in nekatere nove kombinacije oblazinjenja. Opaznega je več kroma, nadgrajen pa je tudi informacijski zaslon, ki je zdaj nekoliko tanjši in je tako videti sodobneje. Sistem za zabavo z veseljem komunicira tako z Androidnimi kot iOS-napravami, prek aplikacij Android auto in Apple car. Nadgrajeni in izboljšani so vsi asistenčni sistemi, ki so zdaj novejše generacije in tako zmorejo zagotoviti še več pasivne varnosti.

V notranjosti ni bistvenih sprememb, a so opazni boljši materiali in nekaj več kroma.
V notranjosti ni bistvenih sprememb, a so opazni boljši materiali in nekaj več kroma.

Mercedes-Benz motorno paleto dopolnjuje z motorjem, ki naj bi podiral rekorde v učinkovitosti in majhni porabi. Nosi oznako CLA 180 d Blue Efficiency, na cesto pa prenaša 80 kW in obljublja 3,5-litrsko povprečno porabo. Ostali motorji ostajajo večinoma nespremenjeni.

Dodatne Informacije

Infomat:
mercedes-benz.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ford Bronco: avtomobil, ki so ga Američani najtežje pričakovali