fbpx

Mercedes-Benz GLC: prenovljena podoba in še več tehnologije

Mercedes-Benz GLC

Premium križanec Mercedes-Benz GLC prihaja z osveženo podobo in kopico najaktualnejše Mercedes-Benzove tehnologije. Javnosti se bo predstavil na avtomobilskem salonu v Ženevi, na prodaj pa bo v sredini letošnjega leta.

Zunanja podoba, ki jo kaže prenovljeni Mercedes-Benz GLC nam je že znana, so pa spremembe, v primerjavi s predhodnim modelom, tokrat bolj opazne. Prednje in zadnje luči so že serijsko v tehnologiji LED, na zadku pa sta opazna zaključka izpušnih cevi, ki imata tokrat bolj ostre poteze.

Mercedes-Benz GLC je najaktualnejši Mercedes-Benz, ki se lahko pohvali z novim informacijsko-zabavnim sistemom MBUX. Sestavljen je iz digitalnih merilnikov in info-telematskega zaslona, skupaj pa predstavljata podolgovato digitalno armaturno ploščo. Na voljo so novi materiali za popestritev notranjosti, kot sta oreh in hrast. Posodobljen volan je prilagojen uporabi MBUX sistema.

Mercedes-Benz GLC
Mercedes-Benz GLC

V Evropi bomo imeli na voljo dva bencinska motorja, z blago hibridno tehnologijo in 48-voltnim električnim sistemom. GLC 200 4Matic bo imel 194 konjskih moči (145 kW), GLC 300 4Matic pa 255 konjskih moči (190 kW). Na voljo bodo še trije dizelski motorji, GLC 200d 4Matic s 161 konjskimi močmi (120 kW), GLC 220d 4Matic s 192 konjskimi močmi (143 kW) in GLC 300d 4Matic z 241 konjskimi močmi (180 kW). Kot je razvidno iz oznak motorjev, bodo imeli vsi GLC-ji štirikolesni pogon 4Matic.

Kot dodatno opremo si bo mogoče omisliti prilagodljive blažilnike za še udobnejšo vožnjo in Odd-Road Engineering Package, ki kot že samo ime razkrije, izboljša terenske vozne zmogljivosti. Za varnost poskrbi obsežen seznam asistentov in pomočnikov, med katerimi lahko omenimo radarski tempomat, ki zavira do popolne zaustavitve, aktivno pomoč pri zavijanju in prilagoditev hitrosti glede na izbrano pot v navigaciji.

Mercedes-Benz GLC se bo javnosti prvič predstavil na avtomobilskem salonu v Ženevi, na prodaj pa bo že v sredini letošnjega leta.

Galerija slik: Mercedes-Benz GLC

Dodatne Informacije

Več informacij:
mercedes-benz.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!