fbpx

Evropska mesta, ki se jih najbolj splača obiskati spomladi

Pomlad ni le čas, ko se prebujajo rastline, pač pa tudi čas, ki je še kako primeren za potovanje po Evropi. Ob prestolnicah vas pričakujejo še številna druga mesta, ki so nedvomno vredna obiska. Katera evropska mesta se najbolj splača obiskati spomladi in zakaj?

Ko slišite besedo dopust, verjetno najprej pomislite na poletje. Toda zakaj ne bi letos naredili spremembe in se na potep odpravili že nekoliko prej?

Potovanje po Evropi v pomladnih mesecih je posebno doživetje. Kombinacija prijetnega vremena, manjšega števila turistov in občutno nižjih cen kot v poletni sezoni bo pripomogla k temu, da izleta ne boste nikoli pozabili.

Predstavljamo vam 7 evropskih mest, ki se jih najbolj splača obiskati prav spomladi.

Pariz, Francija

Pariz, Francija
Pariz, Francija

Razlogov, zaradi katerih je Pariz primerno obiskati spomladi, je ogromno. Naj samo omenimo številne kavarne na prostem, čudovite parke in mestne balkone, okrašene s svežim cvetjem. Priporočamo vam, da ga obiščete 18. maja, ko bo potekala vsakoletna prireditev Paris is the Nuit des Musee (v prevodu Noč muzejev), ki obiskovalcem omogoča brezplačen ogled najboljših muzejev v francoski prestolnici.

Sevilja, Španija

Sevilja, Španija
Sevilja, Španija

V Sevilji vas bo pričakal slavni spomladanski sejem Feria de Abril. V letošnjem letu bo potekal med 4. in 11. majem. Mesto bo takrat zaživelo v polnem sijaju, vi pa se boste ob kulinaričnih specialitetah, plesih in narodnih nošah dodobra spoznali z andaluzijsko kulturo.

München, Nemčija

München, Nemčija
München, Nemčija

Če nameravate kmalu obiskati München, vam svetujemo, da izberete termin v obdobju med 25. aprilom in 14. majem. Takrat se bo v nemškem mestu odvijal festival Frühlingsfest, ki velja za milejšo različico Oktoberfesta. Na prireditvi gotovo ne bo manjkalo hrane, glasbe, zabave, ognjemetov in seveda piva.

Praga, Češka

Praga, Češka
Praga, Češka

Praga resda slovi kot priljubljena destinacija ljubiteljev piva, a hkrati ponuja še veliko drugega. Češka različica noči čarovnic, imenovana Walpurgis Night, vsako leto poteka 30. aprila in temelji na tradiciji sežiganja kipa Morane, staroslovanske boginje smrti, zime in teme. Čehi se na ta način, podobno kot Slovenci s pustom, poslovijo od zime.

Rim, Italija

Rim, Italija
Rim, Italija

Prestolnica naše zahodne sosede je odlična izbira za tiste, ki se želite seznaniti z rimsko kulturo. Tudi če niste kristjani, bo velikonočni obisk mestne državice Vatikan, kjer bo dvomilijonsko množico nagovoril papež, edinstveno doživetje. Velika noč bo letos sicer na sporedu 21. aprila.

Budimpešta, Madžarska

Budimpešta, Madžarska
Budimpešta, Madžarska

Dejstvo, da se Budimpešta kot odlična počitniška destinacija kaže skozi celotno leto, je neizpodbitno. Veliko obiskovalcev vsakoletno privabi pomladni festival Budapesti Tavaszi Fesztival, ki klasično glasbo odlično združuje s sodobnimi žanri. Med 5. aprilom in 22. aprilom se bodo občinstvu predstavili mojstri z različnih koncev sveta.

Amsterdam, Nizozemska

Amsterdam, Nizozemska
Amsterdam, Nizozemska

April v Sloveniji velja za zelo nadležen mesec, poln padavin. Povsem drugačno stanje vlada v Amsterdamu, ki več dežja prejme v poletnih mesecih. V prvi vrsti vam priporočamo, da se odpravite na nizozemsko podeželje, kjer boste lahko občudovali preproge tulipanov. Pozabiti ne smemo niti na Kraljevi dan (27. april), ki je poznan kot velika ulična zabava v oranžni barvah.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!