Mercedes-Benz Vision AVTR: čarobni svet filma Avatar, ujet v avtomobilu

Mercedes-Benz Vision AVTR
Zadnjič posodobljeno: :

Mercedes-Benz je na sejem CES 2020 pripeljal konceptni avtomobil Vision AVTR , ki predstavlja vizijo prihodnosti, inspiracijo pa črpa iz filmske uspešnice Avatar režiserja Jamesa Camerona.

Mercedes-Benz Vision AVTR v sebi združuje simbiozo med človekom, strojem in naravo. Futuristični Mercedes je svoj navdih črpal v filmu Avatar, kjer za prevoz uporabljajo leteče “bansheeje”.

"Banshee" iz Avatarja
“Banshee” iz Avatarja

AVTR se obnaša kot ‘živi organizem’, ki se poveže s svojim uporabnikom in jim omogoči občutenje sveta okoli njih. Ko položimo roko na osrednjo krmilno enoto, bo ta začutila naš pulz, ogromen zaslon pa nas bo virtualno popeljal v nam najljubši del sveta.

Ambientalna osvetlitev in elementi v notranjosti nas spominjajo na tiste, ki smo jih videli v filmski domovih plemena Na’vi. Notranjost je sicer brez volana in je narejena iz recikliranih materialov. Zunanjost AVTR-ja je športna in posnema dihanje in premikanje bitij iz Pandore, kot je prej omenjeni “banshee”.

Na zadku je moč opaziti 33 premičnih ‘spojlerjev’, ki se premikajo sinhrono in prispevajo k aerodinamiki. Za prototip so namenili organsko baterijo, s kapaciteto 110 kWh, ki ima dovolj energije za do 700 kilometrov dolgo pot. Osnovana je na grafenu in organskih sestavinah, izdelava baterije pa ne zahteva nikakršnih redkih kovin. Elektromotorji v AVTR pridelajo 350 kW (476 KM) moči. Za še večjo mobilnost, se lahko AVTR premika tudi stransko, kot rak, vse do 30° kota.

Galerija: Mercedes-Benz Vision AVTR

Dodatne Informacije

Več informacij:
mercedes-benz.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Land Rover Defender je dobil brata: to je INEOS Grenadier 4X4