fbpx

Mesto prihodnosti: bomo nekoč živeli v mestih šesterokotne oblike?

Mesto prihodnosti; Foto: metaxproject.co.kr

Hyundai je v obliki virtualne predstavitve predstavil mesto prihodnosti, ki bi bilo oblikovano v šesterokotnik.

Avtomobilsko podjetje Hyundai je vložilo veliko količino denarja v razvoj robotov in z njimi povezane tehnologije. Robote želijo narediti pametnejše, kar bo na dolgi rok izredno pripomoglo k kakovostnejšemu življenju ljudi. V mestih prihodnosti, ki bodo šesterokotne oblike, bo v središču človek. S projektom se Hyundai seznanja z delovanjem mest in išče rešitve, ki bi vplivale na dobrobit prebivalcev mest.

Mesto prihodnosti; Foto: metaxproject.co.kr

Mesta prihodnosti bi imela v svojem središču gozdove, parke, jezera in druge oblike naravnega okolja, obkrožale pa bi jih zgradbe. Ceste so se umaknile pod zemljo, kjer avtonomni avtomobili in dostavniki opravljajo svoje delo. V prihodnosti kot jo vidi Hyundai, bodo blago dostavljali roboti, kar bo prispevalo k čistejšemu okolju in trajnostnemu razvoju. Mesto prihodnosti bi dobivalo svojo energijo preko generatorjev na vodik.

Mesto prihodnosti; Foto: metaxproject.co.kr

Morda se zdi oblikovanje mesta za podjetje kot je Hyundai malenkost nenavadno, a ne toliko, če opomnimo, da se Hyundai že nekaj časa poigrava z različnimi oblikami mobilnosti. Pred časom so predstavili robota Plug & Drive, ki lahko prevaža predmete s pomočjo LiDAR-ja in ima dovolj moči da bi prevažal tudi ljudi.

Mesto prihodnosti; Foto: metaxproject.co.kr

Kot pravijo pri Hyundaiju je mesto prihodnosti težko oblikovati, a bodo ravno s takšnimi poizkusi prišli do pravega rezultata. Virtualno mesto prihodnosti si lahko ogledate na povezavi.

Dodatne Informacije

metaxproject.co.kr
hyundai.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!