fbpx

6 znakov, da je vaša koža dehidrirana in kako to preprečiti

Foto: envato

Voda velja za bistven element, ki nas ohranja zdrave in polne energije. Če je v svoje telo ne vnesemo dovolj se bomo počutili razdražene, bolj bomo nagnjeni k boleznim in vnetjem, znake pa bomo opazili tudi na svoji koži. Za vas smo pripravili 6 znakov, da je vaša koža dehidrirana in načine, kako to preprečiti.

Vsi si želimo gladke in zdrave kože z enakomernim tonom. Tako ni le zato, ker čudovita koža velja za najbolj atraktivno, ampak ker velikokrat kaže tudi na naše splošno zdravje. Dehidrirana koža je namreč znak, da naše telo ne prejme dovolj vode, ki je za življenje nujno potrebna, medtem ko izsušena koža kaže na pomanjkanje naravnih olj.
Za vas smo pripravili 6 znakov, ki opozarjajo na dehidriranost vaše kože.

Vsi si želimo zdrave, gladke kože Foto: Antoni Shkraba / Pexels

Znaki, da je vaša koža dehidrirana

  • Otopelost predelov obraza
  • Srbečica
  • Neenakomeren ton kože
  • Rdečica
  • Občutljivost kože
  • Nastanek drobnih gubic
Poskrbite, da boste v telo vnesli dovolj vode Foto: Mart Productions / Pexels

Kako dehidrirano kožo preprečiti?

Najprej je pomembno, da poskrbite, da boste spili dovolj vode, torej 6-8 kozarcev dnevno. To najlažje storite tako, da s seboj vedno nosite bidon, napolnjen z vodo in svoj vnos tekočine beležite. Prav tako svetujemo, da se izogibate snovem, ki lahko vaše telo izsušijo, npr. kofeinu, alkoholu in sladkorjem. Na povečano potrebo po tekočini in večje tveganje za dehidriranost lahko vplivata tudi stres in pomanjkanje spanja.

Poskrbite tudi, da boste vodo v telo vnesli tudi preko hrane: vsak dan si privoščite obroke, bogate za antioksidanti in pazite, da boste zaužili čimveč sadja in zelenjave.
Da bi se vaša koža izsušila, lahko poskrbite tudi s pravilno nego. Tudi v manj sončnih dneh na svojo kožo nanesite kremo za sončenje in redno uporabljajte vlažilni serum in kremo, bogato z zdravilnimi snovmi, kot so hialuronska kislina, glicerin, ceramidi, aloe vera in skvalan. Ličila si vedno odstranite z vlažilnimi robčki, toplo vodo in odstranjevalci ličil, ki ne vsebujejo močnih kemikalij in umetnih dišav, ki bi lahko vašo kožo izsušile. V svojo make-up rutino vključite tudi tonik za obraz na vodni osnovi: le-ta bo namreč vzdrževal pH ravnovesje vaše kože.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!