fbpx

Mesto z najboljšo kakovostjo življenja na svetu 2017 je …

Mesto z najboljšo kakovostjo življenja na svetu 2017

Na zahodu nič novega, bi lahko rekli o rezultatih raziskave o tem, katero je mesto z najboljšo kakovostjo življenja na svetu, ki jo je tudi tokrat opravilo podjetje Mercer. Je Ljubljana napredovala ali nazadovala, izdamo v nadaljevanju.

Mednarodno svetovalno podjetje Mercer je avstrijsko prestolnico Dunaj že osmič zapored razglasilo za mesto z najboljšo kakovostjo življenja na svetu. Ljubljana se je ponovno uvrstila na 76. mesto.

PREBERITE ŠE: Sag’s Wien – aplikacija za lepši Dunaj

Švicarski Basel je novinec na lestvici.
Švicarski Basel je novinec na lestvici.

V raziskavi Quality of Living je sodelovalo 231 mest z vsega sveta, Mercer pa je lestvico glede na kakovost življenja sestavil na podlagi 39 različnih kriterijev, kot so osebna varnost, oskrba z elektriko in vodo, možnosti izobraževanja, infrastruktura, dostopnost in kakovost zdravstvene oskrbe, javni promet ter politična, socialna in ekonomska klima, ponudba na področju kulture, gastronomije in športa. Na vrhu vidimo ‘stare’ obraze, je pa med prvimi desetimi en novinec.

Top 10 – mesta z najboljšo kakovostjo življenja na svetu 2017:

Dodatne Informacije

Več informacij:
mercer.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!