fbpx

MG Cyberster Roadster: zmogljiv električni roadster

MG Cyberster Roadster; Foto: news.mgmotor.eu

MG, nekdanji britanski proizvajalec avtomobilov, je pod novim kitajskim vodstvom napovedal lansiranje svojega novega električnega športnega avtomobila, MG Cyberster Roadster. S svojo elegantno zasnovo in modernimi tehnološkimi lastnostmi, bo ta avtomobil naredil prepih med evropskimi električnimi avtomobili.

Dizajn MG Cyberster Roadsterja se zgleduje po klasičnih britanskih športnih avtomobilih, a s sodobnim pridihom. Dolg pokrov motorja, kratka zadnja plošča in nizka drža mu dajejo klasičen videz roadsterja, vendar LED žarometi in digitalne zadnje luči, dodajo tisti futurističen pridih. Pod ʺpokrovom motorjaʺ se Cyberster Roadster ponaša z električnim pogonskim sklopom, ki naj bi proizvedel do 500 konjskih moči in pospešil od 0 do 60 km/h v manj kot treh sekundah. Baterijo avtomobila je mogoče napolniti do 80-odstotne zmogljivosti v samo 30 minutah, njen ocenjen doseg pa je več kot 800 kilometrov z enim polnjenjem. Zaradi teh impresivnih specifikacij je Cyberster Roadster resen tekmec na trgu električnih športnih avtomobilov.

MG Cyberster Roadster; Foto: news.mgmotor.eu

V notranjosti ima Cyberster Roadster visokotehnološki kokpit s popolnoma digitalno instrumentno ploščo in velikim zaslonom na dotik za infotainment sistem. Avto ima napredne funkcije za pomoč vozniku, kot sta prilagodljivi tempomat in opozorilo o nenamerni menjavi voznega pasu, zaradi česar je praktična izbira za vsakodnevno uporabo, pa tudi za visoko zmogljivo vožnjo. Tudi stopnja pripravljenosti na avtonomno vožnjo je na zavidljivo visokem nivoju. Avtomobil je opremljen z naborom senzorjev in kamer, ki mu omogočajo, da sam krmari po mestnih ulicah in avtocestah, brez posredovanja voznika. Medtem ko je avtonomna vožnja še vedno relativno nova tehnologija, bi lahko napredni sistem v električnem MG Cyberster Roadster utrl pot za širšo uporabo v prihodnosti.

Dodatne Informacije

mgmotor.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.