fbpx

Microsoft Office: nova zmogljiva aplikacija, ki združuje mobilni Word, PowerPoint in Excel

Za prijaznejšo uporabniško izkušnjo je Microsoft združil 3 najpomembnejše aplikacije v eno in jih bolje prilagodil uporabi na majhnem zaslonu.

Vsak se je v svojem življenju že srečal z vsaj dvema programoma iz skupine programov Microsoft Office. Veliko ljudi se z njimi srečuje vsakodnevno, saj so postali temelj človekove organizacije in produktivnosti. Želimo zapisati naše misli: Word. Svoje misli želimo na lep način predstaviti drugim: PowerPoint. Ogromno podatkov želimo zabeležiti v pregledno tabelo: Excel. Microsoft se zaveda, kako pomembni so ti trije programi, zato se je odločil svoje mobilne različice korenito izboljšati in jih združiti v eno, nadmočno mobilno aplikacijo.

Po novem bodo torej vse tri glavne aplikacije združene v eno, s preprostimi kliki pa bo mogoče prehajati med različnimi dokumenti. Aplikacija bo omogočala tudi skeniranje datotek PDF ter spreminjanje besedila in tabel v digitalno obliko. PDF bo mogoče tudi podpisati. Opravljeno delo se bo lahko shranjevalo na oblačno shrambo po želji. Med njimi so Box, Dropbox, Google Drive in celo iCloud. Nova aplikacija je na voljo tako za androidne naprave kot za naprave z iOS oziroma iPadOS.

Microsoft je aplikacije posebej optimiziral za manjši zaslon. Celo Excel je bil deležen korenitih izboljšav preglednosti tabel. Sčasoma se bodo aplikaciji dodajale dodatne funkcije, ki bodo olajšale uporabniško izkušnjo. Word bo kmalu deležen samodejnega pisanja besedila ob govoru, PowerPoint pa bo vzel vaše na hitro spisane alineje in jih samodejno spremenil v predstavitev.


Dodatne Informacije

Več informacij:
microsoft.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!