fbpx

Na sanjskem irskem otoku iščejo dva prijatelja, ki bi tam živela brezplačno in skrbela za kavarno!

Bi se s prijateljem malce odklopila, da bi pozabila na vsakdanje skrbi? Potem imamo za vaju sanjsko službo! Na odročnem irskem otoku namreč iščejo dva prijatelja, ki bi tam živela brezplačno in skrbela za kavarno!

Ker se toliko stvari dogaja na spletu, se od njega težko umaknemo. Da se preveč posvečamo telefonu, nas opozarjajo že aplikacije same. Zato si včasih res zaželimo, da bi se lahko odklopili in spet zaživeli v sožitju z naravo. No, irski turistični center Great Blasket Island je na Twitterju objavil prav posebno obvestilo. Iščejo namreč 2 osebi, ki sta pripravljeni pol leta živeti na osamljenem otoku. Da gre za absolutni odklop, pa pove tudi dejstvo, da na otoku Blasket ni interneta, elektrike in ogrevanja. Še pitne vode je bolj malo.

Kaj pa bosta ti dve osebi sploh tam počeli? Natančneje povedano, skrbeli bosta za kavarno in ponujanje prenočišč obiskovalcem, ki se bodo odločili obiskati to otočje. Ti odročni kraji so precej neokrnjeni, na njih pa mrgoli zanimivih živalskih vrst. Tam so nekoč ljudje že živeli, okoli 160 naj bi jih bilo, a jih je neprijazni teren prisilil v selitev. Ker pa so v zadnjem času nekaj porušenih hišic obnovili, jih zdaj ponujajo kot prenočišča.

Lokacija otočja Blasket
Lokacija otočja Blasket

Delo bo potekalo od 1. aprila do 1. oktobra, za prenočitev in hrano pa naj bi bilo poskrbljeno. Turistični center sicer ni podal informacije o tem, koliko bosta ti osebi plačani, a zagotovo ne bosta ostali praznih rok. Bosta pa domov prinesli ogromno izkušenj o tem, kako preživeti 6 mesecev brez interneta in kako v nočnem soju sveč preganjati dolgčas. Pogumni lahko oddajo svojo prijavo na elektronsko pošto: info@greatblasketisland.net. Pa srečno!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!