fbpx

Mini hiška, ki jo lahko zgradiš kjerkoli

Arhitekturno podjetje Bjarke Ingels Group je predstavilo dom po meri, ki ga lahko v zelo kratkem času postavite kjerkoli. Z gotovostjo lahko trdimo, da je popolna izbira za tiste, ki si želite pobegniti iz urbanega okolja.

Hiška, ki so jo poimenovali A45, ima značilno obliko črke A z dvokapno streho in poševnimi zidovi. Zahvaljujoč praktičnemu dizajnu je notranji prostor kar se da dobro izkoriščen. Talna površina je kvadratna, medtem ko so stene nagnjene pod kotom 45 stopinj. Strop je visok kar 4 metre.

Pri BIG-u so konstrukcijo oblikovali za podjetje Klein, katerega lastnik je Søren Rose. Slednji si želi v sodelovanju s svetovno znanimi arhitekti lansirati linijo majhnih hiš, ki jih je mogoče v šestih mesecih zgraditi kjerkoli na svetu. Hiška A45 je tako v notranjosti kot zunanjosti oblikovana po meri. Le še vprašanje časa je, kdaj se bo znašla na trgu.

Notranjost zgradbe omogoča udoben počitek, hkrati pa ponuja pristen stik z naravo. Obiskovalcu so na voljo kuhinja, ročno izdelano pohištvo, kamin na drva, lesena kopalnica in postelja.

Bivališče je izdelano iz 100-odstotno recikliranih materialov in je nekoliko dvignjeno od tal, saj ga podpirajo štirje stebri. Tako ga je mogoče postaviti tudi na odmaknjenih območjih.

Galerija – A45

Dodatne Informacije

Več informacij:
big.dk

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!