fbpx

Mislite, da znate uporabljati Facebook? Odkrijte te neznane funkcije, ki vas bodo navdušile!

Foto: Unsplash/Timothy Hales Bennett

To so Facebook funkcije, za katere si želite, da bi jih izvedeli že prej.

Te Facebook funkcije lahko pošteno olajšajo vaše upravljanje z družabnimi omrežji.

Konec sledenja prijateljem, brez da bi oni to vedeli

Vsak od nas ima nekaj prijateljev na Facebooku, katerih objave so moteče, sporne ali kar oboje. Vsakič, ko jih ugledate, zavijate z očmi. In zagotovo ste razmišljali o tem, da bi jih odrezali – že zaradi lastnega miru. Toda če so ti prijatelji vaši prijatelji tudi v resničnem življenju ali celo sorodniki, lahko odstranitev na Facebooku vodi celo v konflikt. Ali ste vedeli, da jim lahko preprosto nehate slediti? To pomeni, da ne boste več videli njihovih objav v viru, kljub temu pa boste uradno ostali prijatelji.

Koraki: Obiščite prijateljev profil. Kliknite sivo polje »Prijatelji« z ikono osebe pod njenim imenom. Na spustnem seznamu izberite »Ne spremljaj«.

Foto: Unsplash/Kenny Eliason

Dajte prednost svojim ‘najljubšim’ prijateljem

Ne glede na to, ali imate 100 prijateljev na Facebooku ali 1000, vam zagotovo ni mar za vse, kar objavijo. K sreči vam ni treba vsega prepustiti muhavosti algoritma. S to funkcijo boste obveščeni vsakič, ko izbrani srečneži objavijo na Facebooku. Prav tako bodo uvrščeni na seznam »Tesni prijatelji«, tako da lahko stvari delite izključno z njimi.

Koraki: Pomaknite se na stran svojega profila, tako da kliknete svojo sliko profila v zgornjem levem kotu stolpca domače strani. Na enem od vodoravnih zavihkov tik pod sliko profila izberite »Prijatelji«. Kliknite tri pike na desni strani katerega koli prijatelja in izberite »Uredi seznam prijateljev«. Označite polje »Bližnji prijatelji«.

Foto: Unsplash/Brett Jordan

Izberite, kar vidite

Ko smo že pri temi priljubljenih prijateljev, ali ste vedeli, da lahko vplivate na to, kaj vidite na domači strani Facebook? Čeprav je ta funkcija trenutno na voljo samo v aplikaciji, lahko uporabniki izberejo, da vidijo samo posodobitve svojih prijateljev, skupin ali strani, ki jim sledijo.

Koraki: Kliknite na fotografijo profila v spodnjem levem kotu aplikacije, da odprete meni. V poljih blizu vrha strani izberite »Viri«. V vodoravnem drsnem meniju na vrhu izberite »Vse«, »Priljubljene«, »Skupine« ali »Strani«.

Končajte samodejno predvajanje

Nič ni hujšega, kot če vas v času službe zanese na Facebook, nakar pisarno preplavi glasen zvok videa. Izklop samodejnega predvajanja na Facebooku vam bo vzel le nekaj sekund.

Koraki: Kliknite svojo profilno sliko v zgornjem desnem kotu in pojdite na »Nastavitve in zasebnost« in nato na »Nastavitve«. Izberite »Mediji« pod »Nastavitve« v levem stolpcu. Kliknite gumb »Pogled« poleg možnosti »Video in gibanje«. Izberite sivi gumb »Privzeto« na desni strani »Samodejno predvajanje videoposnetkov«. Za »izklop« kliknite gumb s krogom.

Foto: Unsplash/Dawid Sokolowski

Shranite vsebino za pozneje

Ste že kdaj našli članek, ki bi ga radi prebrali, pa nimate časa? Ali pa recept, ki bi bil popoln za večerjo ta teden? Objavo lahko shranite za pozneje. V zgornjem desnem kotu vsake objave boste videli tri pike. Kliknite te pike in izberite prvo možnost »Shrani povezavo/video/objavo«. Objavo tako lahko shranite za »Pozneje«, med »Priljubljene« ali ustvarite novo mapo, na primer »Recepti«. Te objave lahko nato najdete pod »Shranjeno« v levem stolpcu zaslona.

 

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.