Mitsubishi Eclipse Cross: križanec, ki utegne presenetit

Leto 2017 je bilo za Mitsubishi posebno predvsem zaradi praznovanja 100-letnice obstoja. Ob tem so predstavili še osveženi logotip in nov slogan "Drive Your Ambition" oziroma vozi svoje ambicije. Leto 2018 so v Sloveniji začeli s predstavitvijo novega Mitsubishi Eclipse Crossa, ki ima drzen dizajn, omogoča dinamično vožnjo in premore kopico moderne tehnologije.

Po velikosti se Mitsubishi Eclipse Cross uvršča med modela Asx in Outlander in kot vse križance bi ga lahko opisali kot kupe, ki ima uporabnost SUV-ja. Prednji del ima značilen Mitsubishijev stil, ki ponazarja masko japonskega samuraja. Zadek je med drugim precej drugačen, lahko bi rekli bolj futurističen, kar je še en dokaz več, da Mitsubishi izvira iz japonske, kjer se vedno prepletata tradicionalno in moderno. Zadek ponuja cevasto LED-osvetlitev, kar je v zadnjem času postal že trend pri novih avtomobilih.

https://youtu.be/HYR0Gkp-lec

Notranjost Eclipse Crossa je razdeljena na dva dela. Zgornji del ponuja vse potrebne informacije, spodnji del armaturne plošče pa je namenjen upravljanju z vsemi napravami v avtomobilu. Med tehnologijo lahko omenimo novi SDA – Smartphone Link Display Audio, ki se poveže s pametnimi telefoni prek vmesnika Android Auto ali Apple CarPlay. Eclipse Cross ima tudi zaslon Head-up, ki posreduje kopico informacij in poskrbi, da je voznik lahko vedno osredotočen na dogajanje na cestišču. K temu pripomore tudi krmilna plošča, s katero je upravljanje z aplikacijami in avtoradiem še poenostavljeno.

Mitsubishi Eclipse Cross ima S-AWC elektronsko nadzorovan štirikolesni pogon, ki uporablja samodejni način izbire vožnje glede na vozno podlago. Poleg tega ima prednastavljeno še izbiro za sneg oziroma pesek. Na nedavnih testih Euro NCAP  je Eclipse Cross dosegel pet zvezdic, kar še dodatno dokazuje, da je za varnost v njem dobro poskrbljeno. Razlog se skriva tudi v tem, da je veliko dodatne in predvsem veliko varnostne opreme v avtomobil nameščene že serijsko.

PREBERITE ŠE: PRIHAJA MITSUBISHI ECLIPSE, DRZNI KOMPAKTNI KRIŽANEC

Mitsubishi Eclipse Cross bo imel na začetku na voljo 1,5-litrski MIVEC TURBO bencinski motor, proti koncu leta pa se mu bo pridružila še dizelska različica. Bencinski motor ima 120 kW (163 KM) moči. Uporablja 6-stopenjski ročni ali samodejni CVT-menjalnik, med pogoni pa je na izbiro dvokolesni ali štirikolesni pogon. Eclipse Cross je na voljo s petimi različnimi opremami. Najcenejši stane 19.890 evrov, najdražji s samodejnim menjalnikom, štirikolesnim pogonom in najvišjo ravnjo opreme pa 31.490 evrov.

Galerija slik: Mitsubishi Eclipse Cross

Dodatne Informacije

Več informacij:
mitsubishi-motors.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Novi BMW serije 5: hibridizacija prihodnosti