fbpx

Močna ženska nikoli ne prosi, ampak odide, ko se počuti nezaželeno

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

To je za vse ženske! Za vse, ki ste kdaj prestale notranji boj, ko ste se spraševale, ali ga poklicati ali zaključiti odnos.

Scenarij je mogoč za obe strani, a danes je zapis namenjen ženskam.

Ko veš, da se oddaljuje od tebe in še vedno poskušaš ohraniti kanček upanja, da se bo vrnil, a globoko v sebi veš, da se ne bo.

Začela si se zaljubljati, nekajkrat sta šla ven, čustva so se začela krepiti, povezanost in fizična privlačnost sta naraščali, kemija med vama je bila skoraj otipljiva.

Začela sta se zbliževati. Počasi sta se spoznavala na globlji ravni. Končno si začutila, da bi to lahko bila prava stvar, in si dovolila, da se predaš, da mu zaupaš, in potem je nenadoma postal zadržan.

Začutil je, da stvari postajajo preveč resne, in je odšel. Ni imel več časa za vaju, prenehal je odgovarjati na tvoja sporočila. Izgovori in molk so postali vsakdan.

V trenutku, ko si začela upati in si predstavljati skupno prihodnost, je on postal le še senca moškega, ki si ga poznala.

Ko ga ne razumeš, se umakni. Foto: Kristina Petrick / Unsplash

Najraje bi ga stresla in ga vprašala, kaj za vraga je narobe? Zakaj se je v trenutku, ko so stvari začele postajati resne – pobegnil. Namesto da bi priznal, da morda dejansko čuti enako ali nič.

Zakaj je postal raje strahopetec, kakor da bi priznal svoja čustva. Nihče ne potrebuje takšne osebe, ne moški ne ženska.

Draga ženska izpusti iz življenja moškega, ki ni dovolj zrel, da bi ti v obraz povedal, za kaj gre.

Nikoli se ne spusti se na njegovo raven. Ne potrebuješ ga. Če bi bil pravi zate, ne bi izginil.

Ni vreden nikogaršnjega časa. Preveč si močna in ponosna, da bi zapravljala čas za razmišljanje o njegovih čustvih. Razmišljanje o tem, ali naj ga še zadnjič pokličeš ali si priznaš, da ga ni več.

Pozabi nanj.

Bodi ženska, ki ne prosil za nikogaršnjo pozornost – ampak tista, ki odide v trenutku, ko ve, da ni več zaželena, in se nikoli več ne ozre nazaj.

Prizadevaj si, da boš takšna ženska. Takšna, ki natančno ve, kako neverjetna je, in ne dovoli, da bi se šibek moški igral z njenimi čustvi.

Drži se višjih standardov. Življenje je prekratko, da bi se obremenjevala s takšnim strahopetcem.

Postavi se zase. Bodi to kar si. Foto: Hannah Nelson / Pexels

Nihče ne ve, kaj ga čaka v prihodnosti, a nekaj, kar zagotovo veš, je, da v njej ne bo moškega, ki ne vidi tvoje vrednosti.

Naslednjič, ko te bo moški pustil v dvomih, pojdi stran.

Močna ženska nikoli ne prosi; ve, kdaj je njena prisotnost cenjena in kdaj je čas, da odide. Naj bo to od zdaj naprej tvoje vodilo in naj gre iz tvojega življenja vsakdo, ki ti bo poskušal dopovedati drugače.

Za pravega moškega nikoli ne boš prevelik zalogaj. Zato odidi v trenutku, ko se boš počutila nezaželeno, in naredi prostor moškemu, ki je vreden tvojega časa.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.