Moedal & Totem je nahrbtnik s šotorom

Moedal & Totem sta šotor in nahrbtnik v enem.

Del obvezne opreme vsakega popotnika/ce in pohodnika/ce je poleg nahrbtnika tudi šotor. Nanju smo do sedaj vedno gledali kot na dve ločeni enoti, a temu ni več nujno tako. Tenativ je namreč pripravil nahrbtnik šotorom, ki združuje njihov nahrbtnik Moedal in šotor Totem in nas tako istočasno preskrbi s prostorom za opremo in zavetjem. Z njim se lahko oskrbite na Kickstarterju.

Moedal & Totem je nahrbtnik s šotorom. Popotniški nahrbtnik in šotor sta bila sicer od nekdaj sanji par, a za naslednji korak, da sta se torej preselila pod isto streho, sta očitno potrebovala čas. Ta je sedaj vendarle napočil in sta končno eno, s skupnimi močmi pa ponujata tako prostor za opremo kot zatočišče. Zdaj ”zakonca” Moedal & Totem poenostavljata potovanje vsakega popotnika in popotnice.

Moedal & Totem je namenjen za gorništvo, pohodništvo, treking in potovanja.
Moedal & Totem je namenjen za gorništvo, pohodništvo, treking in potovanja.

Moedal (kdo izmed je lepša polovica presodite sami) je nahrbtnik znamke Tenativ, medtem ko je Totem njihov tri-sezonski šotor za eno osebo ustvarjen prav za omenjeni nahrbtnik. Ta ga hrani pod zadrgo na zadku, sestavi pa se v vsega 30 sekundah (palice so že razporejene v notranjosti šotora kar eliminira sicer nerodno postavitev, ki smo je vajeni). Ko enkrat stoji, gresta lahko za čas bivanja narazen, da imate preostalo opremo pri sebi, ko raziskujete bližnjo okolico. Če ga ne odklopite, lahko do vsebine nahrbtnika dostopate tudi iz notranjosti šotora.

PREBERITE ŠE: One Bubble Tent – prozoren šotor, ki omogoča spanje pod milim nebom vse letne čase

Vsak šotor z nahrbtnikom Moedal & Totem ročno izdelajo in sešijejo slepi iz mesta Raleigh, glavnega mesta ameriške zvezne države Severna Karolina, s čimer pri Tenativ dajejo zaposlitev tistim, ki bi jo sicer le stežka dobili. Vi pa ga dobite na Kickstarterju, kjer vas čaka po (preračunani) ceni 315 evrov.

Dodatne Informacije

Več informacij:
kickstarter.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!