Kaj lahko storimo, da bo dolgočasen delovni dan minil hitreje?

Se tudi vam rado zgodi, da na delovnem mestu hrepeneče gledate skozi pisarniško okno in premišljujete, kako lepši bi bil dan, če bi bili nekje drugje? Na svežem zraku, v udobju svoje postelje ali celo pred televizijo? Da bo delovni dan minil hitreje, si preberite nekaj napotkov, ki smo jih pripravili v nadaljevanju …

Vsakomur se sem ter tja delovni dan zazdi enostavno predolg. Da bi se v prihodnje na delovnem mestu izognili občutku obupa ter neprestanemu in predvsem nekoristnemu pogledovanju na uro, so tukaj ideje, kako si lahko popestrimo delovnik tako, da bo ta minil kot bi mignil.

1. Lotimo se zanimivega projekta

Vsekakor bi bilo idealno imeti službo, ki bi nam bila pisana na kožo in v kateri nam nikoli ne bi bilo dolgčas. Ker so takšne službe redke (če sploh obstajajo), bodimo na delovnem mestu samoinciativni in poskušajmo delati na projektih, ki nas zanimajo oziroma se le-teh domislimo kar sami.

2. Založimo se z zdravimi prigrizki

Včasih nam na delovnem mestu enostavno zmanjka energije. Da problema ne bi reševali s številnimi kavami iz avtomata in nezdravimi slanimi in sladkimi prigrizki, si predal delovne mize založimo z zdravimi prigrizki. To naj bodo neslani oreščki, suho sadje, sveže sadje, narezana zelenjava, hummus, …

3. Družimo se s sodelavci

Zavedajmo se, da smo s sodelavci v isti kaši. Zakaj tega ne bi izkoristili in sem ter tja pokramljali z njimi o stvareh, ki niso povezane z delom? Že pet minutni prijeten pogovor bo zalegel, da bomo imeli energijo za ves dan, dobri odnosi na delovnem mestu pa odganjajo tudi stres in pozitivno vplivajo na timsko delo.

4. Privoščimo si sprehod

Med časom za kosilo se sprehodimo. Tudi, če imamo za kosilo le sendvič, tega ne pojejmo za delovno mizo, ampak se sprehodimo do bližnjega parka, reke, promenade, … Hoja nam bo dala energijo in odgnala stres tekočega dne.

5. Raziskujmo konkurenco

Če na delovnem mestu najdemo nekaj prostega časa, namesto pogledovanja na uro in premišljevanja, kje bi bilo lepše preživljati čas, raziščimo konkurenco. Poglobljena raziskava drugih podjetij nam bo dala nove ideje in nov zagon.

6. Delajmo z ljudmi, ki so nam všeč

Za optimalno vzdušje na delovnem mestu vsekakor poskrbijo kolegialni odnosi s sodelavci, ki so nam resnično všeč. Vsi vemo, da delo ob sodelavcu, ki se neprestano pritožuje enostavno ni prijetno, kaj šele produktivno …

7. Delovni prostor si okrasimo po lastnem okusu

V kolikor si delovni prostor uredimo tako, da nam pričara nasmeh na obraz, nam bo delovni dan minil hitreje. Tudi majhne spremembe in dodatki, kot so dizajnerski pisarniški pribor, zabavni napisi, inspiracijski reki in družinske fotografije, lahko pričarajo toplo okolje, v katerem bo delo veliko prijetnejše.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!