fbpx

Moške frizure 2019 / jesen in zima: od vojakov do skuštranih dečkov

Moške frizure 2019 / jesen in zima: od vojakov do skuštranih dečkov

Fantje, nova frizura vas bo stala manj kot runda pijače, videti boste bolje in verjetno se vam bo hitreje posrečilo pri ženskah. Pripravite denarce, odpravite se k frizerju (brivcu) in mu pokažite naš seznam moških frizur, ki bodo letošnjo jesen in zimo pravi hit – to so moške frizure 2019.

Kaj je boljšega kot sveže narejena frizura, ki vam povrne samozavest in za kratek čas (ponavadi traja le nekaj dni in spet ste zaraščeni kot medvedki) napihne ego?

V preteklih letih je skrb za lase med moškimi postala izjemno pomembna in so bile (so še zmeraj) v trendu predvsem “undercut” frizure, pri katerih je glava ob straneh in zadaj obrita, na vrhu pa so spuščeni lasje, ki si jih fantje ponavadi začešejo. Trendi za jesen in zimo gredo v isto smer – vse bo namreč v znamenju vojakov in skuštranih dečkov.

Moške frizure 2019 / jesen in zima:

Ježek

Ježek (Foto: film Alfa Dog)
Ježek (Foto: film Alfa Dog)

ZELO KRATKI LASJE
Tradicionalno je striženje na ježka veljajo kot upor proti “pravim moškim”, kasneje pa postalo tudi del nekaterih subkultur. Danes je to frizura, ki jo imajo moški, ki prisegajo na preprostost in praktičnost.

Stilisti pravijo, da se morate posvetovati s frizerji, ali imate ustrezno obliko glave za takšno frizuro – videla se bo namreč vsaka nepravilnost. Četudi takšna frizura ne zahteva vzdrževanja, je dobro, da potem, ko vam začnejo rasti lasje, nanjo nanesete kakšen kozmetični dodatek, da spremenite teksturo slednje.

Frizura s teksturo

Frizura s teksturo (Foto: film Umazan denar)
Frizura s teksturo (Foto: film Umazan denar)

KRATKI LASJE
Spomnite se svojega otroštva, ko ste nosili takšno frizuro, ker je bila pač preprosta za vzdrževanje. Zdaj, ko ste odrasli fantje, lahko spomin na otroštvo obudite s to isto frizuro, ki je kot naročena za tiste, ki vam pričeska ne šteje čisto nič oziroma bi imeli frizuro z minimalno napora.

Stilisti pravijo, da je takšna frizura priporočljiva za tiste, ki imate ostrejšo teksturo las, če želite, da dosežete kvadratasto obliko, sicer se bodo lasje posedli. Tudi vzdrževali jo boste brez večjega napora.

Podrezan kif (undercut quiff)

Podrezan kif (Foto: film Bes)
Podrezan kif (Foto: film Bes)

SREDNJE KRATKI LASJE
Kif je bila nekoč frizura najstikov, ki doma hranijo milijon kozmetičnih izdelkov za lase, in mislijo, da bodo s tono gela na laseh videti odraslo. Četudi tega nismo pričakovali, je ta frizura postala priljubljena tudi med pravimi moškimi (verjetno zato, ker ima vojaški pridih).

Stilisti pravijo, da je takšna frizura priporočljiva za moške, ki imajo veliko časa, obožujejo frizure in so njihovi lasje obvladljivi. Preden začnete razmišljati o kozmetičnih izdelkih za lase, dobro razmislite o načinu, na katerega želite, da vas frizer postriže. Posvetujete se, katera različica te frizure se najbolje poda obliki vašega obraza in teksturi las.

Moški bob ali kodri

Moški bob ali kodri (Foto: film Snif)
Moški bob ali kodri (Foto: film Snif)

DOLGI LASJE
Četudi se je pred meseci zaključila evforija zaradi zadnje sezone serije Igre prestolov, so kodri (ali moški bob) po vzoru Jona Snowa še zmeraj aktualni. Videli jih ne boste tako pogosto, a drži, da se vedno več moških opogumlja in posega po takšnih frizurah.

Stilisti pravijo, da se kodri ali moški bob podajo moškim z vsako teksturo las, pomembno je le, da frizerja zaprosite, da pri striženju poslužuje plastenja las (stopničke), ker bo to dopolnilo obliko vašega obraz. Dobro je tudi to, da takšni lasje ne zahtevajo posebne nege, saj so prijetno videti tudi, če jih le spustite.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.