Moški si želijo, da bi vsaka ženska razumela te stvari o odnosih!

Kaj se lahko ženske naučimo do moških?

Foto: IG @loveandwildhearts

Moški so prepričani, da bi vsaka ženska morala vedeti te stvari o razmerju. In lahko se strinjamo.

Večinoma smo ženske tiste, ki skušamo moške naučiti pomembnih stvari v zvezi – odprtosti, komunikacije, kompromisov, nežnosti … Ampak tudi moški imajo kaj povedati in menijo, da ženske ne vemo dovolj in da se moramo prav od njih še marsikaj naučiti.

Prvo in najpomembnejše – ne postavljajte pravil, ampak se dogovarjajte

To ni dogovor, ki ga odrasli ponujajo otrokom, kar pomeni, da mora otrok storiti to, kar odrasli zahtevajo. Dogovor med dvema odraslima je nekaj, do česar prideta skupaj in iščeta najboljšo možnost, ki je sprejemljiva za oba. In potem oba spoštujeta ta dogovor. Če postane slednji preveč obremenjujoč in neugoden za eno stran, ima ta zahtevati nov dogovor.

Nežnost je pomembna

Vsakodnevna izmenjava majhnih nežnosti predstavlja bisere, ki jih nizate na ogrlico skupnega življenja. Tisti, ki ostanejo skupaj, imajo veliko srečnih in intimnih trenutkov, nežnih pogledov in dotikov, nasmehov, pohval, ki so skupaj pomembnejši in močnejši od tistih težkih in kriznih trenutkov. Uživajte v družbi drug drugega in izrazite svoje veselje.

Pred spanjem vam ni treba končati vsakega prepira

Znani nasvet, naj ne gremo spat jezni, je v resnici neuporaben. Če ste izčrpani od celodnevnih napetosti in prepirov, če ste jezni in besni, boste težko kaj rešili pred spanjem, saj ste utrujeni in izmozgani. Veliko bolj verjetno je, da boste naslednje jutro bolj umirjeni in sposobni razmišljati ter da boste konflikt lažje rešili. Ni konec sveta, če dan končate v prepiru in nerazumevanju – dajte priložnost novemu dnevu in novi energiji.

Tudi moški so ljudje

Imajo čustva, tako kot ženske. Verjetneje je le, da jih bodo manj kazali, se pravi, da jih bodo bolje skrivali. Številne ženske so zaradi tega zmedene in hrepenijo po tem, da se jim moški odpre. Vendar se morajo zavedati, da jim je to težko in da bo potrebnega veliko potrpljenja ter zaupanja in podpore. Mnogi fantje čustva poistovetijo s šibkostjo, saj imajo v tem smislu izkušnje – ko pokažejo svojo “slabost”, ženske izgubijo zanimanje, saj takrat ne izžarevajo tiste samozavesti, ki jim je všeč in ki jih privlači.

Dejanja so pomembnejša od besed

Lahko imata pomembne in globoke pogovore, če pa se do vas grdo obnaša, je njegov »ljubim te« in vse pohvale, ki vam jih izreče, poceni trik – samo pove vam tisto, kar želite slišati. Torej, opazujte ga, si vzemite k srcu in cenite, kaj naredi za vas. Moški svojo ljubezen pokažejo bolje, kot pa jo izrazijo.

Upoštevajte naslednje

Če vas moški ni poklical, to še ne pomeni, da ga ne zanimate. Razlogov, zakaj vas ni kontaktiral, je veliko, najpogostejši pa je ta, da ni prepričan, ali on zanima vas. Lahko mu prepustite vso pobudo, če pa vam to ne ustreza, imate vedno možnost, da vi najprej pokličete njega in ga povabite na zmenek. Pomemben je tudi nasvet, da ne odnehate po dveh ali treh zavrnitvah. Včasih se tudi moški rad prepriča, da je zaželen.

Ne mislite, da večino moških zanima le priložnostna spolnost in da je premalo tistih, ki jih zanima zveza. Takšen vtis lahko dobite, če samske moške večinoma srečujete v lokalih, kjer je večja verjetnost, da se bodo pod vplivom substanc obnašali (pre)drzno. Obstaja veliko spodobnih fantov, ki želijo ljubiti in biti ljubljeni in jim je mar za stabilno in trajno zvezo, tako kot vam.

Če imate več izkušenj s fanti, ki so vas prizadeli, se ne sprašujte, kaj s čim privlačite strupene ljudi, ampak se vprašajte, zakaj so vam privlačni.

V redu je, če imate neobvezne spolne odnose, vendar ne mislite, da lahko skozi to dosežete, da bo moški pripravljen na zvezo z vami, če si je ne želi. Če z nekom ne morete spati, ne da bi se vanj zaljubili in vložili v to veliko upanja in pričakovanj, potem tega ne delajte.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Tako moški izgubi močno žensko