fbpx

Moški zimski plašči 2019/2020: klasika je IN tudi pri moških

Kateri moški zimski plašči 2019/2020 bodo odgnali letošnji mraz? Modni oblikovalci s tednov mode v Londonu, Milanu in Parizu vam dostavljajo top trende, ki jim morate letošnjo zimo obvezno slediti.

Investicija v klasični moški zimski plašč, ki ga lahko nosite več sezon (ali celo življenje), se gotovo obrestuje. In moški zimski plašči 2019/2020 stavijo ravno na klasiko. Za vse, ki pa bi v svojo omaro letos radi dodali nekaj drugačnega, so tukaj usnjeni plašči in barviti karirasti vzroci, ki pa še vedno krasijo precej klasične kroje.

Moški zimski plašči 2019/2020:

Karirast plašč (XXL)

Karirast plašč (foto: IG @sirofsweden)
Karirast plašč (foto: IG @sirofsweden)

Letošnjo zimo bo karirasti vzorec prevladoval na plaščih, ki jih bodo nosili predvsem tisti, ki ne želite preveč eksperimentirati s svojim slogom, a vseeno želite nekako izstopati. Z nevtralnimi barvami boste dosegli klasičen videz, a imejte v mislih, da bodo letošnjo zimo na svoj račun prišle tudi barve.

Letošnja zima je med drugim tudi v znamenju XXL-velikosti in morda je ravno zdaj čas, da staro pravilo, da mora biti plašč ob telo, opustite. Bonus: spodaj boste lahko brez težav oblekli debeli pulover!

Usnjen dolg plašč

Usnjen dolg plašč (foto: IG @Fendi)
Usnjen dolg plašč (foto: IG @Fendi)

Če iščete plašč, v katerem boste videti letos zares modno, si morda omislite usnjen dolg plašč po vzoru na Ozzyja Osbourna. Modni trendi za 2019/2020 že v osnovi napovedujejo, da bo usnje izjemno priljubljeno, a posebej zanimivi so prav plašči.

Letos pride v poštev cela paleta barv. Konceptualno bo ta plašč precej klasičnega kroja, jih bodo pa krasili različni dodatki, kot so na primer gumbi, podloge iz toplih tkanin, itd.

Plašč z zatičnimi gumbi (duffle coat)

Plašč z zatičnimi gumbi (foto: IG@_pronounce)
Plašč z zatičnimi gumbi (foto: IG@_pronounce)

Plašč, ki sta ga zadnjih nekaj sezon zaznamovala pridevnika “kičast” in “iz mode”, se to zimo vrača v polnem sijaju. Tradicionalno ga krasijo zatični gumbi in kapuca, sicer pa je izdelan iz volne. Letos bodo tovrstni plašči dobili nekaj pridiha luksuza in elegance, zato jih boste lahko kombinirali tudi s poslovno obarvanimi modnimi kombinacijami.

Videli jih bomo lahko v različnih modelih, dolžinah, vzorcih in materialih, poudarek bo predvsem na kapuci in gumbih različnih oblik, katerih glavna naloga je, da poskrbijo za to, da je ta plašč statement kos.

Plašč na dvojno zapenjanje (the pea coat)

Krajši plašč na dvojno zapenjanje (foto: IG @henrikbirkeland)
Krajši plašč na dvojno zapenjanje (foto: IG @henrikbirkeland)

Če prisegate na pristno klasiko, brez odštekanih vzorcev in barv, lahko potem zavijete v mornarske vode in si privoščite krajši plašč na dvojno zapenjanje, ki se mu reče tudi mornarski plašč.
Sodi med tiste kose, za katere velja, da jih lahko oblečete na katerokoli kombinacijo in boste videti dobro.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.