fbpx

Moskito – elegantna ročna ura, ki je tudi kolesarski števec

Pametna analogna ura in kolesarski števec Moskito

Moskito je pametna ura, kot je še niste videli. Kot ročna ura prepriča s klasičnim dizajnom, vzdržljivo baterijo in pametnimi funkcijami. Z njo ne boste nikoli več zamudili klica ali spregledali sporočila. Poleg ročne ure je Moskito tudi analogni kolesarski števec, ki vas zalaga z vsemi potrebnimi informacijami. Dovolj je zasuk ohišja, da jo z zapestja prestavite na krmilo, in pritisk na gumb, da iz merjenja časa preklopi na funkcije števca.

Moskito je več kot le analogna pametena ura. Je tudi kolesarski števec. Med njima preklopimo zgolj z enim pritiskom na gumb, z zapestja na krmilo pa ohišje prestavite zgolj z enim zasukom. Navzven jo krasi eleganten dizajn, kakršnega pričakujemo od klasične ročne ure, a kar jo loči od konkurence, je njena funkcionalnost, ki so jo inženirji izvlekli iz analogne zasnove.

Na površini je Moskito zgolj analogna ročna ura. A je precej več kot to.
Na površini je Moskito zgolj analogna ročna ura. A je precej več kot to.

Gre namreč za pametno uro, ki prek številčnice s spretno izrabo kazalcev obvešča o klicih, sporočilih in drugih obvestili z vašega pametnega telefona, ko zamenja ‘službo’ in postane kolesarski števec, pa kazalci opravljajo povsem druge funkcije.

PREBERITE ŠE: Vector Luna BMW i – BMW s pametno uro, ki zdrži cel mesec!


Kazalec za sekunde postane merilec trenutne hitrosti, kazalec za minute meri prevožene kilometre, kazalec za uro pa ohranja osnovno funkcije, to je kazanje točnega časa. Kazalec sekundarne številčnice, ki kaže datum, zdaj prikazuje povprečno hitrost. Tu pa je še tretji način. Ura lahko namreč služi tudi kot kronometer, ki beleži čas do sekunde natančno. Med možnostmi preklapljamo zgolj z enim pritiskom na gumb. Za kolo dobite poseben nastavek na ohišje, uro pa polnite prek USB-priključka. Cena? Od 500 evrov dalje.

Galerija – ročna ura in kolesarski števec Moskito:

Dodatne Informacije

Več informacij:
kickstarter.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!