Novi Suzuki Ignis (2017) – mali križanec velikega srca

Novi Suzuki Ignis

Vrača se drobceni Suzukijev športni terenec Ignis, ki se je v Sloveniji lepo prijel. Novi Suzuki Ignis (2017) je varnejši, okolju prijaznejši, peresno lahek in lepši.

Novi Suzuki Ignis (2017) se bo prikupil marsikomu. Njegov obraz je mešanica terenca in mestnega palčka. V dolžino meri 3,7 metra (le 13 centimetrov je daljši od Fiata 500), tehta peresno lahkih 855 kilogramov, notranjost pa je do roba napolnjena z elektronskimi pomagali. A še bolj kot to navduši dejstvo, da je kljub majhnosti izjemno prostoren.

Novi Suzuki Ignis ima neobičajen zadek.
Novi Suzuki Ignis ima neobičajen zadek.

Prtljažnik ponuja 267 litrov prostornine oz. 227, če vozimo različico na štirikolesni pogon. Ker sta zadnja sedeža pomična, se lahko prtljažnik še poveča.

PREBERITE ŠE: Subaru VIZIV-7 SUV – SUV Veliki: pripravljen, da si pokori vse terene in tekmece


Vozniško okolje je ergonomsko dobro zastavljeno, preprosto zasnovana armaturna plošča ima lahko tudi velik zaslon, ki jih pri takšnih palčkih nismo vajeni. Opremljen je s kopico varnostnih pripomočkov, kot so samodejno zaviranje v sili, dvojna kamera za zaznavanje ovir ter sistem za zaznavanje utrujenosti voznika in opozorilo ob nenamernem zapuščanju pasu. Poganja ga 1,2-litrski agregat, ki zmore 90 konjskih moči (66 kW).

Na voljo je s pogonom na dve ali štiri kolesa, na katera moč prenaša 5-stopenjski menjalnik. Izberete lahko tudi hibrida, a elektromotor je namenjen zgolj speljevanju, litij-ionska baterija pa se polni z energijio, ki se sprošča ob zaviranju. K nam naj bi novi Suzuki Ignis zapeljal spomladi 2017.

Galerija – novi Suzuki Ignis:

Dodatne Informacije

Več informacij:
suzuki.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!