Na Japonskem se lahko namakate v rdečem vinu, kavi, zelenem čaju in sakeju!

Spa center Yunesson Spa Resort

Če iščete nenavadno termalno doživetje, je Japonska pravi kraj za vas. Ne le namakanje v širokih rezancih, v SPA centru Yunesson Spa Resorttam si lahko privoščite tudi kopel v rdečem vinu, zelenem čaju, kavi in sakeju. Če nimate dovolj denarja in časa za pot v deželo vzhajajočega sonca, pa vseeno želite neobičajno termalno izkušnjo, lahko to doživite v gradu Starkenberg na avstrijskem Tirolskem.

Japonska je pred časom na seznam bizarnih storitev dodala kopel v vinu, kavi, zelenem čaju in sakeju (riževo vino). Vse to si lahko privoščite v SPA centru Yunesson Spa Resort v kraju Hakone. Čeprav se vse skupaj sliši skrajno bizarno, pa so tovrstne kopeli celo priporočljive, saj naj bi imele zdravilne učinke.

Kopel z zelenim čajem.
Kopel z zelenim čajem

Bazen, napolnjen z rdečim vinom vrste Merlot – v kopeli z vinom se je kopala tudi Kleopatra –, naj bi tako zaradi polifenolov iz rdečega vina na kožo deloval izjemno pomlajevalno. Vino vsebuje resveratrol, ki lahko upočasni staranje. Še več. V bazen iz 3,5-metrske steklenice priteka vino, ki ga lahko pijemo kar med namakanjem. Storitev je žal na voljo le 12 dni v letu. Upajmo, da imajo zaposlenih dovolj reševalcev iz vode.

PREBERITE ŠE: Kopanje v pivu: pivska kopel v Avstriji


Če želite imeti lepšo kožo, priporočajo tudi obisk kopeli s sakejem, ki ima sposobnost odstranjevanja starostnih peg. Za krepitev imunskega sistema pa predlagajo obisk bazena z zelenim čajem. Ne manjka niti kopel v sveže praženi kavi, ki naj bi zmanjšala celulit, za valentinovo pa ponujajo celo čokoladno kopel.

Galerija – SPA center Yunesson Spa Resort:

Dodatne Informacije

Več informacij:
atlasobscura.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Otok in plaža Saplun: hrvaški Maldivi