fbpx

Najboljše aplikacije za potovanja: potuj brez skrbi!

Potuj brez skrbi: najboljše mobilne aplikacije za potovanje!

Se bojite, da bo na vašem naslednjem potovanju nekaj šlo narobe? Po zaslugi aplikacij, ki jih predstavljamo tokrat, ste lahko brez skrbi – to so najboljše aplikacije za potovanja!

Vsem dobro znane mobilne aplikacije, kot so denimo Google Maps, Airbnb, Booking in Skyscanner, vam v veliki meri pomagajo pri organiziranju potovanj, a to še ne pomeni, da v spletnih trgovinah App Store in Google Play na vas ne čaka še cela vrsta aplikacij, ki se bodo ob pohajkovanju po neznanih deželah izkazale kot priročne.

V nadaljevanju vam smo zbrali mobilne aplikacije, ki bodo pripomogle k temu, da bo vaše naslednje potovanje minilo brez skrbi.

Najboljše aplikacije za potovanja:

TripIt

Aplikacija TripIt bo v celoti poskrbela za organizacijo vašega potovanja. Z njeno pomočjo boste vse pomembne dokumente (letalske karte, informacije o hotelu ali stanovanju, rezervacije vozil …) zbrali na enem mestu. Svoje potovalne načrte lahko na preprost način delite z drugimi ljudmi.

Aplikacija je na voljo za iOS in Android.

Roadtrippers

View this post on Instagram

Alrighty, then! Next week, I’m heading out on my massive road trip down the Pacific Coast Highway! I still need to pack, binge the rest of Westworld (no spoilers!), and finish planning my trip! Swipe left to see the places I’ve got so far (and huge thanks to everyone who’s suggested stops already!). Are there any absolute MUST-SEE detours I’ve missed for this first leg? You can follow along on my trip here, tell me where I should stop next once I’m on the road, and over at @tatianadanger! It’ll be like we’re roadtripping together! Except I’ll be buying all the gas, and controlling the music (we’re talking an almost obscene amount of Hall and Oates). #TwoGirlsOnADetour #detourists #hwy101detour #ThelmaLouiseAndBabyNina #DiscoverTheRoad #roadtrippers #KeepExploring #hwy101 #PCHroadtrip #Cruising101 #SanJuniperoOrBust #NoSleepTilBigSur #lifedetoured

A post shared by Roadtrippers (@roadtrippers) on

Ta aplikacija se bo izkazala za odlično sopotnico med potepanjem po neznanih krajih. Med tem, ko vas bo vodila do vaše ciljne destinacije, vam bo sproti ponujala predloge, na katerih mestih se je vredno ustaviti. Tako vam bo pomagala pri iskanju prenočišč, primernih restavracij in turističnih znamenitosti.

Aplikacija je na voljo za iOS in Android.

Expensify

Expensify bo zabeležil vse stroške, ki bodo nastali med potovanjem. Na vas je le, da sproti fotografirate vse račune ali izberete možnost sinhronizacije s kreditno kartico, aplikacija pa bo vse ostalo storila sama. Po koncu potovanja vam bo dostavila poročilo, ki bo razkrilo, koliko denarja ste porabili.

Aplikacija je na voljo za iOS in Android.

Kayak

V tej aplikaciji, ki služi tudi kot organizator potovanja, so predstavljene ponudbe številnih ponudnikov nastanitev, vozil za najem in letov. Kayak vam hkrati redno ponuja kupčije, ki jih na drugih straneh ne boste zasledili. Na voljo je funkcija Price Forecast, ki služi napovedovanju gibanja cen in vam tako pomaga odgovoriti na vprašanje, ali se za nakup odločiti že danes ali pa še nekoliko počakati.

Aplikacija je na voljo za iOS in Android.

Hopper

Zahvaljujoč Hopperju boste brez težav našli let, s katerim se boste odpravili na vaše naslednje potovanje. Aplikacija vam bo poslala opozorilo, ko bodo cene letalskih kart padle in vam na ta način sporočila, kdaj je najprimernejši čas za njihov nakup. Karta bo vaša že po nekaj klikih, ki jih lahko opravite v pičli minuti.

Aplikacija je na voljo za iOS in Android.

PackPoint

PackPoint
PackPoint

Se bojite, da boste katero izmed stvari, ki jih v tujini nujno potrebujete, pustili doma? PackPoint bo poskrbel, da temu ne bo tako. Na podlagi dolžine potovanja, vremena na destinaciji in aktivnosti, ki jih načrtujete, vam bo namreč svetoval, kaj stlačiti v prtljago.

Aplikacija je na voljo za iOS in Android.

Waze

Zakaj bi na cesti čakali v zastojih, ko pa je tu Waze? Aplikacija za navigacijo zbira aktualne prometne informacije (npr. nesreče in nadzori hitrosti) in vas v skladu s temi usmeri na najhitrejšo pot do cilja. Osebi, ki čaka na vas, vseskozi prikazuje verjetni čas vašega prihoda.

Aplikacija je na voljo za iOS in Android.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!