fbpx

Kdaj je najboljši čas za nakup avtomobila?

Kdaj je najboljši čas za nakup avtomobila?

Kupovanje avtomobila, novega ali rabljenega je vedno stresno opravilo. In marsikdaj ne pomislimo, da tudi čas, v katerem kupujemo avtomobil odigra svojo vlogo. In kateri je najbolj primeren čas za nakup avtomobila?

Verjeli ali ne, letni čas/mesec, v katerem kupujemo avtomobil, resnično lahko odigra svojo vlogo. Pri nakupu novega avtomobila je čas pomemben, ker lahko zaradi sezonskih popustov prihranimo lepo vsoto denarja.

KDAJ JE NAJBOLJŠI ČAS ZA NAKUP AVTOMOBILA?

Po statistiki se največ avtomobilov proda v prvih polovici leta – eden izmed razlogov je zagotovo ta, da bi imel avtomobil v prometnem dovoljenju novejšo letnico in bomo lahko ob prodaji iztržili kakšnega stotaka več v primerjavi z enakimi avtomobili, ki so starejšega letnika.

KDAJ JE NAJSLABŠI ČAS ZA NAKUP AVTOMOBILA?

Poletni meseci so tisti, ko se proda najmanj avtomobilov – čez poletje se ljudje radi odpovejo stresu, nakup avtomobila pa je vsekakor stresno opravilo. Takrat so nam bolj v mislih plaža, morje in sonce, kot pa odprtih več zavihkov internetnega portala z avtomobilskimi prodajnimi oglasi. Decembra je morda le za malenkost bolje, saj raje obdarujemo drug drugega, kot razmišljamo o novem avtomobilu. In zopet je tu še letnik, ki pri novem avtomobilu odigra svojo vlogo.

Kdaj ti ponavadi kupuješ avtomobil?
Kdaj ti ponavadi kupuješ avtomobil?

ZAKAJ JE POMEMBNA KAROSERIJSKA IZVEDBA?

Pri nakupu novega avtomobila si moramo zapomniti nekaj naslednjih dejstev – če želite kupiti kabrioleta, storite to pozimi ali v jeseni, ko za njih praktično ni več zanimanja. V pomladnih in poletnih mesecih so ‘vroča roba’ in lahko zaradi tega dražji oziroma vam nanj pri trgovcu ponudijo manj popusta.

Nasprotno je s terenskimi vozili, ki so običajno najbolj priljubljena v jesensko-zimskih mesecih. Lahko se zgodi tudi to, da si trgovci pred iztekom meseca želijo prodati kak avtomobil več, da izpolnijo mesečne, morda celo letne plane in bodo pripravljeni na večji popust ali primaknili še kakšen kos dodatne opreme, pnevmatike, zavarovanje ali kaj podobnega. Spremljajte tudi praznične ponudbe, jubileje znamk in tradicionalne prodajne akcije, ki jih imajo vsakoletno, pri določenih znamkah.

Kupiti nov ali rabljen avtomobil?
Kupiti nov ali rabljen avtomobil?

RABLJEN ALI NOV AVTOMOBIL?

Če ste se že odločili za avtomobil, ki bi ga imeli, se pozanimajte tudi, kdaj je načrtovana njegova prenova, in sicer kdaj pride nova generacija. Če vam ni pomembno, da gre za starejšo generacijo (je avtomobil še pred prenovo), ga boste lahko kupili ceneje. In tudi ob prihodu novega modela, počakajte kakšen mesec. Prvi naval kupcev bo mimo, vi pa se boste lahko dogovorili za boljšo ceno, ker bo takrat zanimanje za model morda že nekoliko manjše.

Pri nakupu rabljenega avtomobila veljajo isti pogoji kot pri nakupu kabrioleta ali terenskega avtomobila. Kabriolet kupujte v zimskem, ternca pa v poletnem obdobju. Če bi radi kupili rabljen avtomobil, poizkusite v decembru ali januarju, saj je takrat vzdušje praznično in boste morda dobili boljšo ceno. In nenazadnje vedno uporabite veze in poznanstva, če jih imate – pri nakupu si vzemite dovolj časa, saj je čas vaš zaveznik. Ne hitite z nakupom in bodite vztrajni!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!