fbpx

Najboljše knjige leta 2021 (dobre knjige 2021), ki jih je vredno prebrati

Foto: Envato

Lani se je sredi pandemije naše vsakdanje življenje močno spremenilo. Tudi zato res potrebujemo dobre knjige! Čeprav smo večino tednov preživeli doma in z manj druženja z najbližjimi, nam je to omogočilo, da smo se končno bolj posvetili svojim najljubšim hobijem. Visoko na seznamu prednostnih nalog je bilo nenadoma branje romanov in drugih dobrih knjig. Ritem, ki smo ga takrat ujeli, je mnogim uspelo nadaljevati. Če ste tudi vi "knjigoljub", vam predlagamo najboljše knjige leta 2021 - torej tiste res dobre knjige 2021!

Te zanima seznam zares odličnih knjig 2021, najboljših knjig 2021. Predstavljamo vam naš seznam dobrih knjig!

Klara and the Sun – Kazuo Ishiguro


Kazuo Ishiguro je navdušil občinstvo s svojim novim romanom, prvim po tem, ko je leta 2017 dobil Nobelovo nagrado za literaturo. Roman je postavljen v svet prihodnosti, kjer je tehnologija umetne inteligence zelo blizu človeku. Predvsem za otroke, ki se šolajo doma in so zato manj družabni. Starši jim zato kupujejo androide umetne inteligence. Umetni prijatelji jim tako delajo družbo in postanejo tolažba v vsaki situaciji. Ko umetni prijatelj vstopi v posebno družino, prihodnost prinaša najrazličnejše izkušnje in razjasni, kaj pomeni biti človek.

Somebody’s Daughter – Ashley C. Ford


Avtorica knjige Ashley C. Ford je priljubljena novinarka, ki piše v različnih časopisih in revijah, kot so Elle, The Guardian, New York Times in Marie Claire. Knjiga pripoveduje zgodbo njenega odraščanja ter življenje očeta, ki je končal v zaporu, njeni travmi in rasi. Knjiga je izšla v začetku junija 2021 in je že prejela nagrade občinstva in kritikov.

Crying in H Mart – Michelle Zauner


Avtorica Michelle Zauner je ameriška pevka, ki s humorjem in srcem pripoveduje zgodbo o edinem azijsko-ameriškem otroku na šoli v Oregonu. Opisuje njegovo odraščanje na vzhodni obali ZDA, diagnozi matere, družine in kako je vsakdanje življenje utopilo njeno identiteto. Knjiga je polna fotografij in različnih anekdot, zato je ta topla življenjska zgodba navdušila kritike.

Luster – Raven Leilani


Raven Leilani je še ena ženska, ki je letos zaznamovala literaturo. Z romanom Luster je postala novo ime na svetovni literarni sceni, ki pritegne pozornost z ostro obravnavo sveta, ki je blizu tisočletni generaciji. Njen roman sledi Edie, 23-letni črnki, ki v odprtem zakonu vstopi v zvezo s starejšim belim parom. V tem sodobnem kontekstu in skozi prizmo njunega odnosa Edie krmari skozi vsakdanje življenje, ki ga opredeljujejo rasistične politike, digitalni svet, spletne aplikacije za zmenke in odkrivanje spolnosti.

Project Hail Mary – Andy Weir


Andy Weir je v svetu znanstvene fantastike povzročil plaz navdušenja. Knjiga Project Hail Mary je pritegnila ljubitelje žanra in presenetil kritike z elementi trilerja in skrivnosti. Zaplet se vrti okoli Ryland Grace, edinega preživelega, ki nosi veliko poslanstvo. Od njega je namreč odvisno, ali bosta človeštvo in zemlja preživela ali za vedno izginila. Svojega poslanstva se zaradi izgube spomine ne spomni. Ko se mu spomin začne vračati in se počasi zaveda za kakšno poslanstvo gre, pa se pričnejo dogajati zanimive pustolovščine.

People We Meet On Vacation – Emily Henry


Zgodba se vrti okoli najboljših prijateljev Alexa in Poppy, ki vsako leto skupaj preživljata poletje. Čeprav sta precej različna, ju je že v mladosti združilo prijateljstvo na fakulteti. Od poznanstva naprej vsako leto skupaj preživita teden poletnih počitnic. S svojo tradicijo pa sta zaključila, dokler se nista zapleta v težave in sta prekinila vse stike. Nekaj pa ju je ponovno spodbudilo, da se odpravita na zadnje skupno potovanje.

The Four Winds – Kristin Hannah


The Four Winds so globoko ganljiva, močna zgodba o moči in odpornosti ter vezi med mamo in hčerko. Elsa je končno našla življenje, po katerem je hrepenela – družina, dom in kmetija. Ko suša ogroža njeno življenje, njene ljubljene in imetje pa se Elzin svet razbije. V težkih trenutkih se mora odločiti ali bo ostala tam in poskušala stvari rešiti ali pa bo vse zapustila in odpotovala drugam. Lepa in razkošna zgodba o ljubezni in zgodovini je pristala na lestvicah številnih svetovno znanih časopisov in revij.

Malibu Rising – Taylor Jenkins Reid


Knjiga govori o glasbenem superzvezdniku osemdesetih let Micku in njegovih otrocih, ki se pripravljajo na tradicionalno, glamurozno zabavo na svojem domu v Malibuju. Poletna zabava epskih razsežnosti pa bo na površje prinesla številna družinska vprašanja, ogrozila pa bo tudi njihove odnose. Do konca večera se bo ves svet te družine dobesedno sesul v prah.

Nakup izdelkov brez DDV-ja na Amazon

Slovenske pravne osebe – zavezanci za DDV – lahko na Amazon.de kupujejo brez DDV-ja – davka na dodano vrednost, v kolikor se vaše podjetje na Amazon.de registrira kot poslovni uporabnik. Registracija je hitra in enostavna, z njo pa pridobite posebne poslovne popuste!

PRIJAVA PODJETJA IN NAKUP BREZ DDV

Dodatne Informacije

Članek lahko vsebuje partnerske povezave.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!