fbpx

Najboljše slovenske terme: preživite počitnice v slovenskih termah

Odlična ponudba v vseh letnih časih

Foto: Booking/Hotel Balnea

Če ste se odločili krompirjeve počitnice preživeti v zdravilišču vam predstavljamo bivanja v slovenskih zdraviliških turističnih središčih v naravi z intimnim vzdušjem. Pri namestitvi so možnosti zares pestre. Od luksuznih hotelov s petimi zvezdicami, butičnih hotelov, apartmajskih naselij. Prednost term je, da ne glede na letni čas, poleg uživanja v wellness ritualih ponujajo tudi različne druge aktivnosti in doživetja. V okolici zdravilišč so urejene sprehajalne, kolesarske, pohodniške, golf in jahalne poti.

Ne glede na to, kateri del Slovenije izberete povsod boste našli zdravilne termalne vode, katerih blagodejne lastnosti so znanstveno dokazane. Slovenska zdravilišča so na dobrem glasu, saj so poleg termalnih vrelcev na voljo tudi mineralne vode za pitje, mineralni cvetni prah, talasoterapija z morsko vodo, slana voda, zdravilno slano blato in blagodejna klima z aerosoli. V slovenskih zdraviliščih je ponudba zdravstvenih storitev, preventivnih programov, storitev v wellness centrih zelo razvita. Nekateri slovenski termalni centri imajo na voljo več kot 10.000 kvadratnih metrov vodnih površin z različnimi tematskimi vodnimi parki. Imajo notranje in zunanje bazene z različnimi temperaturami, tako da lahko vsak najde nekaj zase.

Zdravilišče Radenci

Skoraj stoletje in pol zdraviliške tradicije in izkušenj pri zdravljenju srčnih bolezni, termalni bazeni in prijazno osebje, ki se vam bo posvetilo z vsem srcem – to so le nekateri izmed dobrih razlogov, da obiščete Zdravilišče Radenci. Če k temu dodate še 250 sončnih dni na leto in legendarno mineralno vodo, ki jo lahko pijete naravnost iz izvira ali z njo napolnite kad in uživate v njenih mehurčkih, imate počitnice, ob katerih vam bo zapelo srce.

Terme Zreče

Nahajajo se pod smučiščem Rogla. Ponudba dobrega počutja v Termah Zreče je bogata, pari pa se bodo zagotovo dobro počutili tako ob sproščanju v zdravilni termalni vodi, bogati s kalcijem, magnezijem in hidrogenkarbonatom, kot tudi v Savna vasi, kjer vsaka hiška/savna ponuja drugačno izkušnjo. Nudijo tudi posebne tretmaje za nego obraza in telesa ter razkošne kopeli. Temperatura termalne vode v zunanjih in notranjih bazenih Term Zreče je od 27 °C do 35 °C.

Terme 3000 – Moravske Toplice

Pozabite na skrbi in se potopite v črno termomineralno vodo v hotelskih bazenih ali velikem vodnem parku. Prepustite svoje udobje rokam izkušenih medicinskih in wellness strokovnjakov, podajte se na okusno potovanje odkrivanja lokalne kulinarike ali preprosto pustite, da vaš pogled bega po zelenici golf igrišča. V Termah 3000 – Moravske Toplice bo čar Prekmurja osvojil vse vaše čute!

Talaso Strunjan

Znano zdravilišče in talasoterapevtski center se nahaja v zaščitenem krajinskem parku na obali. Talaso Strunjan s kar 2.300 sončnimi urami na leto ponuja številne možnosti tako za sproščujoč kot aktiven oddih ter seveda blagodejne učinke Sredozemskega morja, klime, blata in soli. V Strunjanu in okolici je nešteto možnosti za pohodništvo in sprehajanje. Športniki bodo uživali v teku in kolesarjenju ob prelepi slovenski obali. V hotelu se lahko razgibate tudi sami ali z vodenimi vadbami – v vodi in izven vode.

Terme Olimia

Odkrijte blagodejne učinke termalne vode in občutite moč narave. Raziščite čarobni svet uradno najboljšega wellnessa v Sloveniji, prepustite se toku vode in izberite sproščujoče tretmaje v SPA centrih, uživajte v bogatih programih savnanja, spoznajte in živite selfness filozofijo ali rešite zdravstvene težave s pomočjo sodobne in alternativne medicine. Tu je tudi Family Wellness, prvi slovenski družinski wellness, in splošno znani zunanji termalni park sta edinstvena svetova vodnih atrakcij, ki jih obožujejo tako otroci kot njihovi starši. Ne glede na to, ali iščete pustolovski oddih ali edinstveno kongresno destinacijo, naredite nekaj zase in obiščite Terme Olimia!

Terme Ptuj

Sprostitev ali aktivnosti za izboljšanje telesne kondicije? V Termah Ptuj pravijo: Oboje! Štejte svoje plavalne zamahe v vodnem parku in uživajte v ptujski termalni vodi. Golf in savna. Jutranji tek in sproščujoča masaža. Joga in pomlajevalni tretma. Kolesarjenje in poživljajoče kopeli. V Termah Ptuj vedo, da tako kot junaki starega Rima tudi sodobni junaki, vajeni hitrega tempa življenja, prisegajo na aktivno regeneracijo. Obiščite Terme Ptuj in poiščite nove moči za korak z vsakdanom.

Medical center Rogaška

Prenovljen center zdravja in lepote s 400-letno tradicijo in čudovitim parkom je največje, najstarejše in edino slovensko zdravilišče za rehabilitacijo bolnikov, registrirano za zdravljenje v zdravilišču po standardu tipa 8. Zadovoljni obiskovalci in večstoletno uspešno delo dokazuje, da zdravljenje v zdravilišču res pripomore k hitrejši rehabilitaciji, zmanjšanju funkcionalnih težav in izboljšanju kakovosti življenja. Zdravilišča obiskujejo predvsem bolniki, ki potrebujejo rehabilitacijo po boleznih prebavil in presnovnih boleznih. Tu je tudi izvir mineralne vode Donat Mg – vode bogate z magnezijem.

Terme Dobrna

Terme Dobrna so posebne zaradi okolja v katerem se nahajajo in objektov, ki so zaščitene kulturne dobrine. Tudi ponudba namestitev je pestra, tako je možno izbrati posebne apartmaje z zasebnim spa prostorom, opremljenim s turško savno in zunanjo leseno kadjo z naravno termalno vodo. V Termah Dobrna imajo široko paleto zdravil za zdravljenje: ginekoloških bolezni, zdravljenja ženske in moške inkontinence, artritisa, revmatskih obolenj, nevroloških obolenj, borelioze, osteoporoze, debelosti, stresa.

Terme Šmarješke Toplice

V Šmarjeških Toplicah lepota Dolenjske in milo podnebje odlično dopolnjujeta zdravilne učinke termalne vode. Na podlagi tradicije profesionalnosti so zgradili odličen wellness Vitarium Spa & Clinique, za katerega so poleg zvestobe gostov prejeli tudi več visokih priznanj. Ponujamo tudi dobro razvit wellness program z zdravniškim nadzorom. V Šmarjeških toplicah lahko zaključite priljubljen shujševalni program ali se postite pod strokovnim nadzorom, vsi tisti, ki želite polno zaživeti v zlatih letih, pa se lahko vključite v program Zdrava leta.

Terme Dolenjske toplice

Toplice Termalne vode na Dolenjskem izvirajo iz globine skoraj tisoč metrov. Nudimo različne wellness programe za posameznike in pare ter športno-rekreativne programe, kot sta aerobika in nordijska hoja. Je kraljestvo osvežilnih kopeli, poživljajočih masaž, poživljajočih savn ter razvajanja telesa in duha v vodi. V sklopu sprostitvenega centra deluje tudi ambulanta za estetske posege, najmlajši obiskovalci pa lahko uživajo v svojem kotičku za zabavo. Z namestitvijo bodo zadovoljni tudi najbolj izbirčni.

Terme Čatež

Termalna metropola na voljo 365 dni v letu z največjimi zunanjimi in notranjimi vodnimi bazeni ter številnimi atrakcijami. Obiščite vodne atrakcije in bazene različnih oblik s termalno vodo s temperaturo med 26 in 36 °C. Poleg bazenov v Čatežu se lahko sprostite v spa & wellness centru in različnih masažah.

Terme Thermana Laško

Raziskave so pokazale, da ima voda iz term Laško poleg blagodejne kemične sestave tudi ugoden bioenergijski učinek, ki prispeva k vzpostavljanju energijskega ravnovesja v telesu. Ionska sestava in pravilna oblika kristala že 155 let skrbita za povrnitev zdravja in dobrega počutja organizma. Terme Laško ob reki Savinji so obiskovali tudi rimski legionarji, v času vladavine cesarja Franca Jožefa I. pa je bilo tam mondeno zdravilišče. Wellness Spa Center ponuja širok izbor masaž in kopeli, vključno z medenimi in pivskimi kopelmi.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.