fbpx

Najboljši božični filmi na Disney+: praznične filmske klasike

Foto: imdb

Ko se bliža praznični čas, ni nič drugega kot stisniti se z najdražjimi, s skodelico kakava v roki in se potopiti v očarljivi svet filmov. Najboljši božični filmi, ki jih ponuja Disney+, so zakladnica prisrčnih zgodb, brezčasnih klasik in animiranih čudes, ki so kot nalašč za širjenje prazničnega veselja.

Pripravite se, da se podate na kinematografsko vožnjo s sanmi in si ogledate najboljše božične filme na Disney+. Od brezčasnih klasik, kot je »Sam doma«, do prisrčnih zgodb, vsak film ujame bistvo prazničnega časa. Zato zberite svoje najdražje in naj se praznični filmski maraton prične.

Najboljši božični filmi, ki si jih lahko ogledate med prazniki

Home Alone (1990)

Praznična klasika “Sam doma” je zgodba o mladem Kevinu McCallisterju, ki mora svojo družino med božičnimi počitnicami po naključju zapustiti in braniti svoj dom pred vlomilci z domiselnimi pastmi.

The Nightmare Before Christmas (1993)

Ta animirana mojstrovina, ki jo je režiral vizionar Tim Burton, pripoveduje zgodbo o Jacku Skellingtonu, bučnem kralju iz mesta Noč čarovnic, ki odkrije božič in skuša praznični duh prenesti v svoje temno in srhljivo kraljestvo.

The Santa Clauses (2022)

Sinopsis: Tim Allen igra glavno vlogo v tej prisrčni komediji, v kateri navaden človek pomotoma postane Božiček, potem ko povzroči, da Božiček pade s strehe. Ko sprejme svojo novo vlogo, odkrije veselje in odgovornosti, ki jih prinaša ikonična rdeča obleka.

A Christmas Carol (2009)

Disneyjeva animirana priredba brezčasne zgodbe Charlesa Dickensa prikazuje Jima Carreyja kot glas Ebenezerja Scroogeja. Vizualno osupljiv film oživi transformativno potovanje skopuha starca na božični večer.

Noelle (2019)

Noelle” z Anno Kendrick spremlja zgodbo o Božičkovi hčerki, ki mora rešiti božič, ko njen brat, dedič Božičkovega plašča, izgine tik pred velikim dnem.

The Nutcracker and the Four Realms (2018)

Ta igrani fantazijski film, ki ga je navdihnil klasični balet, popelje občinstvo na čarobno potovanje s Claro, ko se poda v skrivnostni svet, poln očarljivih kraljestev in pogumnega vojaka Hrestačka.

The Small One (1978)

The Small One, pripoveduje ganljivo zgodbo o mladem dečku, ki se mora ločiti od svojega ljubljenega osla Small One, vendar odkrije, da ima malo bitje posebno vlogo v zgodbi o jaslicah.

Mickey Saves Christmas (2022)

Pridružite se Miki Miški in prijateljem v tej praznični pustolovščini, ko skupaj rešijo božič. Poln smeha, veselja in nezamenljivega šarma Disneyjevih likov si ga mora ogledati vsa družina.

Ice Age: A Mammoth Christmas (2011)

Manny, Sid in Diego se podajo na prazgodovinsko praznično pustolovščino, ko Sid pomotoma uniči Mannyjeve najljubše okraske. Ta animirani film iz franšize “Ledena doba” je čudovit dodatek k božični postavitvi.

The Muppet Christmas Carol (1992)

Muppetki prevzamejo klasiko Charlesa Dickensa s čudaškim pridihom. Pridružite se žabcu Kermitu, gospodični Pujsi in preostali druščini Muppet, ko pomagajo Scroogeju odkriti pravi pomen božiča.

Mickey’s Christmas Carol (1983)

V tej očarljivi priredbi Dickensove pravljice Disneyjevi ikonični liki prevzamejo vloge klasičnih likov. Oglejte si, kako Scrooge McDuck spoznava pomen velikodušnosti in prijaznosti v prazničnem času.

The Santa Con (2014)

Ta čudovit film sledi zgodbi malega prevaranta, ki se znajde v vlogi legendarnega Božička. Ko v nič hudega sluteče mesto prinaša veselje, odkrije pravo božično čarobnost.

Home Sweet Home Alone (2021)

Home Sweet Home Alone spremlja drugega mladega otroka, ki brani svoj dom pred vsiljivci. Tokrat je Max Mercer tisti, ki mora preprečiti paru, ki poskuša iz njegove hiše vrniti neprecenljivo dediščino. Bodite pozorni na epizodo Kevinovega velikega brata.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.