fbpx

Ta kotiček v domu je magnet za denar – tja nujno postavite rastlino

Foto: envato

Ali ste se kdaj vprašali, zakaj se nekateri prostori zdijo kot magnet za denar, medtem ko drugi nenehno privlačijo finančne težave? Odstranite pohištvo iz tega kotička in tja postavite rastlino!

Kateri kotiček v vašem domu deluje kot magnet za denar? Skrivnost leži v konceptu Feng Shui denarnega kotička. Kako lahko izkoristite to energijo za izboljšanje svojega finančnega položaja?

Denarni kotiček ali magnet za denar

Denarni kotiček ni le prostor v vašem domu; je magnet za pozitivno energijo, ki lahko vpliva na vaše finance. Vendar, kljub svoji privlačnosti, je pomembno razumeti, da gre za sistem prepričanj in ne čarobno rešitev za vse finančne težave.

Kotiček bogastva je po tej starodavni vedi tisti del prostora v domu, ki lahko vašo pozornost in energijo usmeri v kakovost življenja. Da bi to naredili, izvajalci uporabljajo zemljevid Feng Shui, imenovan bagua, da lahko ocenijo energijo v določenem prostoru.

Veste kje je vaš deanrni kotiček? Foto: Pexels / Pixabay /

Del hiše, ki je najbolj povezan z denarjem, je skrajno levo od vhodnih vrat. Ko najdete kotiček, je pomembno, da ste pozorni na stanje prostora. Je tam polno stvari? Se tam nabira prah? To govori o vaši nepripravljenosti, da bi redno skrbeli za svoje finance.

3 načini, kako lahko pritegnete denar

Postavite simbole bogastva

Kotiček bogastva v domu lahko aktivirate tako, da dodate simbole napredka in posebne Feng Shui elemente. To so lahko osebni simboli tega, kar za vas predstavlja dobro počutje, lahko pa uporabite nekaj bolj tradicionalnega, kot so zlati predmeti, okraski ali kovanci. Poleg zlatih elementov so kristali lahko tudi odličen dodatek, hkrati pa izgledajo razkošno, če jih postavite v predsobo, pisarno ali kot dnevne sobe. Predlagamo tudi ametist, ker je povezan z občutkom obilja in miru.

Postavite tam rožo. Foto: Ekaterina Bolovtsova / Pexels

Dodajte predmete, ki so narejeni iz lesa ali vode

Ti predmeti pomagajo priklicati dobro energijo v dom. Na primer, če vzamete rastlino žada, tj. denarna rastlina, dobiš energijo iz lesa. Poleg rastlin lahko dodate celo majhen vodnjak, pazite le, da bo voda čista, saj je umazana in stoječa voda v nasprotju s pravili Feng Shui. Če imate težave z iskanjem predmetov, ki vsebujejo vodo, je najbolje, da se odločite za umetniška dela s podobami vode.

Popravite zlomljene dele

Druga ključna točka za privabljanje denarja je čistoča in red. Po Feng Shui naj bodo kuhinja, dnevna soba in spalnica pospravljene, da se energija pretaka po vašem domu. Pomembno je tudi, da se znebite nepotrebnih stvari, poškodovane stvari pa zamenjate z novimi v denarnem kotičku.

Feng Shui je praksa, ki nagovarja energijo in ravnotežje, zato je nenehno zavedanje in skrb za denarni kotiček ključnega pomena za doseganje trajne finančne blaginje.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.