fbpx

Najboljši filmi in serije v maju 2024: Kaj se vam splača pogledati ta mesec!

Foto: Universal Pictures

Svet zabave zadržuje in ponuja množico novih in vznemirljivih filmov in televizijskih serij, ki bodo vaše dneve in noči zapolnile s spletkami, dramo in kančkom avanture. Od pričakovanih nadaljevanj in priredb do revolucionarnih novih serij, je nekaj, kar bo zadovoljilo vsako okus.

The Idea of You

Prva na seznamu je kinematografska adaptacija priljubljenega romana Robinne Lee, “The Idea of You”. Ta romantična drama se osredotoča na Solène Marchand, lastnico umetniške galerije, ki se romantično zaplete s Hayesom Campbellom, veliko mlajšim pevcem najljubše fantovske skupine njene hčerke. Ta film, zgodba o ljubezni, samoodkrivanju in zapletenosti sodobnih odnosov, obljublja, da bo pritegnil srčne žile in sprožil pogovore.

Interview with the Vampire sezona 2

AMC-jev “Intervju z vampirjem” se vrača v drugi sezoni in se še naprej poglablja v zapletena življenja vampirjev Louisa de Pointe du Laca in Lestata de Lioncourta. Ta sezona obljublja še globlja raziskovanja njunih večnih konfliktov, postavljenih v ozadje razkošno temnih in zgodovinskih okolij. Ljubitelji romana Anne Rice se lahko veselijo bolj razkošnega pripovedovanja zgodb in razvoja likov.

Bridgerton sezona 3

Netflixova uspešnica “Bridgerton” se vrača s tretjo sezono in je pripravljena, da gledalce potopi v razkošni svet Londona iz obdobja Regency. Ta sezona se osredotoča na romantični razvoj Penelope Featherington in Colina Bridgertona, ki oživlja njuno dolgo pričakovano ljubezensko zgodbo z vso pričakovano dramo, družbenimi škandali in razkošnimi bali, ki so jih oboževalci oboževali.

Wildcat

“Wildcat” je navdihujoč dokumentarec, ki spremlja mladega britanskega veterana, ki trpi za depresijo in se odpravi na zdravilno potovanje v amazonski pragozd. Tu naleti na osirotelega mladiča ocelota, srečanje, ki obema korenito spremeni življenje. Ta prisrčna zgodba je dokaz zdravilne moči narave in nepričakovanih vezi, ki se lahko spletejo, ko to najmanj pričakujemo.

Back to Black

“Back to Black” ponuja grob, surov pogled na glasbeno industrijo, ki ga je navdihnilo življenje pevke, ki je odraz burne kariere Amy Winehouse. Ta biografski film predstavlja močne nastope in globok potop v izzive in zmagoslavje glasbene legende, ki ga spremlja zvočni posnetek, ki je tako prepričljiv kot zgodba, ki jo pripoveduje.

Furiosa: A Mad Max Saga

Pripravite se na adrenalinsko vožnjo s filmom “Furiosa: A Mad Max Saga”, predzgodbo kritiško hvaljenega “Mad Max: Fury Road”. Ta del se osredotoča na zgodbo o hudi bojevnici Furiosi, raziskuje njen izvor in dogodke, zaradi katerih je postala vodja upornikov. Pričakujte dih jemajoče akcijske sekvence in globlji pogled na distopični svet Pobesnelega Maxa.

Hit Man

“Hit Man” je vznemirljiva nova serija, ki združuje temno komedijo s kriminalno dramo. Sledi nesrečam peka brez sreče, ki po naključju postane morilec, da bi poplačal svoje dolgove. Z mešanico nepričakovanega humorja in napetih trenutkov ta oddaja ponuja edinstven preobrat v kriminalnem žanru.

Gaga Chromatica Ball

Nazadnje, za ljubitelje glasbe je “Gaga: Chromatica Ball” koncertni film, ki prikazuje pop ikono Lady Gaga, ki izvaja pesmi s svojega albuma “Chromatica”. Gaga, znana po svojih naelektrenih nastopih in avantgardni modi, ne razočara v tej vizualno spektakularni in globoko osebni predstavi.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.