fbpx

Želite več denarja? Spoznajte rastline, ki prinašajo bogastvo!

Enostavne za vzdrževanje in polne pozitivne energije, te rastline lahko spremenijo vaš finančni položaj.

Foto: envato

V svetu, kjer vsi iščemo načine, kako izboljšati svoje finančno stanje, nekateri prisegajo na starodavne verovanja o rastlinah, ki naj bi privabljale denar in bogastvo. Med te rastline sodijo drevo žada, kitajski dolar, sivka in jasmin, ki ne samo da izboljšujejo estetiko našega doma, ampak naj bi po feng šuju in drugih tradicionalnih prepričanjih pritegnile tudi pozitivno energijo in obilje. Ta verovanja so združila estetski užitek in pragmatični potencial, zato vam predstavljamo štiri rastline, ki so znane po svojih lastnostih prinašanja bogastva in so obenem enostavne za vzdrževanje.

Čeprav znanost ne more dokazati, da rastline dejansko prinašajo denar ali bogastvo, ne moremo zanikati njihovega vpliva na izboljšanje kakovosti bivanja in estetike prostorov. Če nič drugega, te rastline prinašajo zelenje in življenje v naše domove, kar je samo po sebi lahko obogatilo naše življenje.

Ne glede na to, ali verjamete v te starodavne prakse ali ne, lahko z dodajanjem drevesa žada, kitajskega dolarja, sivke ali jasmina v vaš dom vnesete malo naravne lepote in morda celo malo dodatnega bogastva.

1. Drevo žada (Crassula ovata)

Drevo žada je sukulenta, ki je izjemno priljubljena v mnogih domovih, znana po svojih mesnatih, sijočih listih, ki simbolizirajo rast in obnovo. Po feng šuju se domneva, da drevo žada privlači finančno srečo, še posebej, če ga postavimo v bližino vhodnih vrat ali v “bogastveni kot” doma. Ta rastlina zahteva malo vode, veliko svetlobe in je odporna na številne pogoje.

Foto: Kevin/Pexels

2. Kitajski dolar (Pilea peperomioides)

Kitajski dolar, znan tudi kot “rastlina kovancev”, nosi to ime zaradi svojih okroglih listov, ki spominjajo na kovance. Ta rastlina je še posebej priljubljena med ljubitelji feng šuja, saj naj bi njen videz simboliziral obilje in bogastvo. Rastlina je enostavna za vzdrževanje, potrebuje zmerno zalivanje in posredno svetlobo, kar jo naredi idealno za notranjo okrasitev.

Foto: Grabowska/Pexels

3. Sivka (Lavandula)

Sivka je znana po svojih pomirjajočih lastnostih in čudovitem vonju, a poleg tega naj bi po nekaterih verovanjih prinašala tudi finančno srečo. Postavitev sivke v dom naj bi čistila prostor, odganjala negativno energijo in pritegnila pozitivne vibracije. Sivka zahteva veliko sonca in dobro drenirana tla, a je s pravilno nego precej nezahtevna.

Foto: Kindelmedia/Pexels

4. Jasmin

Jasmin, rastlina s čudovitimi, dišečimi cvetovi, je znana po svoji sposobnosti, da privlači ljubezen in pozitivno energijo. V kontekstu bogastva naj bi jasmin prinašal denar in uspeh v poslovnem svetu, še posebej, če je postavljen blizu delovnega prostora. Jasmin potrebuje veliko sončne svetlobe in redno zalivanje, a s pravilno nego bo vaš dom ali pisarna kmalu polna njegovih omamnih dišav.

Foto: Wendy/Pexels

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.