fbpx

Najboljši filmi za punce: filmi, kot nalašč za večer s prijateljicami

Film Ocean's 8

Ni ga lepšega, kot teden zaključiti v stilu, ob druženju s prijateljicami, dobro hrano in odličnim filmom. Res je, stari dobri filmski večeri nikoli niso iz mode, zato smo sestavili seznam najboljših filmov, ki so pravi spremljevalci ženskih druženj.

Ob misli na ženske filme vse prevečkrat pomislimo na žanr, ki mu je pri prehodu v novo tisočletje kraljevala ameriška filmska produkcija. Ti filmi so polni klišejev, poceni filmskih zgodb, z leti pa so postali prave klasike sodobne filmske kulture. To pa še zdaleč ne pomeni, da moramo ženski filmski večer pospremiti z enim izmed tovrstnih stereotipnih filmov, s srečnim koncem, ko glavna junakinja pristane v objemu ljubljenega moškega. Daleč od tega.

Foto: Unsplash/Lan Deng

Povečini imamo ženske podobna pričakovanja, kar se filmov tiče. Želimo, da nas nasmejejo, malce raznežijo, predvsem pa, da se ob njih lahko sprostimo in uživamo. Večino časa! Pridejo trenutki, ko se na našem seznamu znajdejo zahtevnejša filmska dela, pa tudi trenutki, ko se po napornem tednu želimo le sprostiti in odmisliti skrbi. Predstavljamo vam torej nekoliko drugačen seznam, ki vključuje tako komedije, drame, predvsem pa vrsto odličnih filmskih izvedb in likov.

Lady Bird

Film, nominiran za kar pet Oskarjev 2018 je odličen primer t.i. dramedije, saj nas istočasno gane in nasmeje.  Samostojni režijski prvenec igralke Grete Gerwig je bil deležen odličnih odzivov, dogaja pa se v kalifornijskem Sacramentu. Zgodba je postavljena v začetek 21.stoletja in spremlja mlado Christine, ki se nahaja v neobičajnem življenjskem obdobju, tik na prehodu v odraslost.

Always be my Maybe

Film, ki vas lahko za hip spomni na klasično romantično komedijo, a istočasno navduši z zanimivim preobratom. V glavni vlogi nastopata Ali Wong, kot uspešna kuharska mojstrica, in Randall Park, kot glasbenik. V najstniških letih sta bila neločljiva prijatelja, zaradi napačne poteze, pa že več kot 15 let nista imela stikov. Po srečnem naključju Sasha v rodnem kraju odpre novo restavracijo, kar bi lahko obudilo staro romanco, a kaj ko se pojavi, kdo drug kot Keanu Reeves.

Someone Great

Še ena Netflixova uspešnica. Novinarka Jenny se znajde pred težko odločitvijo, naj sprejme mamljivo službeno ponudbo v San Franciscu ali nadaljuje že devet let trajajočo zvezo z Nateom. Izbere selitev, na njeno željo pa želi v New Yorku preživeti še zadnjo nepozabno noč. V družbi najboljših prijateljic, seveda.

Thelma & Louise

Filmska klasika, z nepozabnima Geeno Davis in Susan Sarandon. V epski advanturi Ridleyja Scotta spremljamo prijateljici, ki skušata uiti roki pravice in lastni preteklosti. Kljub obtožbam, da film slika moške v negativni luči, je film iz 1991 postal prava uspešnica, ki je aktualna še trideset let potem.

Jeklene magnolije

Pripravite robčke, ob odličnem filmu z izven serijsko zvezdniško zasedbo jih boste še kako potrebovali. Poleg solz pa ne bo manjkalo niti smeha. Šene poznate zgodbe? Film prikazuje družbo ženska na ameriškem jugu, ki skupaj slalomirajo med ljubeznijo, izgubami in življenjem na sploh.

Ocean’s 8

V maniri kultnih filmov druščine Dannyja Oceana je nastala uspešnica z žensko različico, ki ji poveljuje Dannyjeva sestra. Igralska zasedba je vse prej kot neznana – Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Awkwafine, Helena Bonham Carter, Sarah Paulson in Rihanna. Punce se lotijo kraje 150 milijonov dolarjev vredne ogrlice.

Hustlers

In če smo že pri iznajdljivi skupini žensk, ne gre spregledati filma Hustlers z Jennifer Lopez v glavni vlogi. Film govori o skupini striptizet, ki začnejo svojim strankam izmikati denar. Posnet je po resnični zgodbi iz članka, objavljenega v New York magazine.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!