Najboljši pametni telefoni 2017: kateri telefoni prihajajo leta 2017

Pametni telefoni 2017

Leto 2016 še ni reklo zadnje, mi pa že vemo, kateri so najboljši pametni telefoni 2017. Čeprav so nam največji ponudniki pametnih telefonov komajda ponudili svoje najnovejše naprave, pa so vsi z eno nogo že pri naslednjih modelih, ki bodo luč sveta ugledali leta 2017. Poglejte si, katere telefone bodo leta 2017 predstavili vsi velikani mobilne telefonije, kot so Samsung, Apple, Sony, HTC in LG.

Oglejte si, kateri so najboljši pametni telefoni, ki bodo luč sveta ugledali leta 2017. Preverite, ali je morda pametno, da še za nekaj časa odložite nakup novega pametnega telefona.

PREBERITE ŠE: Xiaomi Mi Note 2 – več kot le klon Samsunga Galaxy Note 7

Nesrečni Samsung Galaxy Note 7 že kmalu dobiva naslednika.
Nesrečni Samsung Galaxy Note 7 bo kmalu dobil naslednika.

Najboljši pametni telefoni 2017 – kaj prinaša leto 2017:

Pametni telefon Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Samsung pospešeno dela na nasledniku modela Samsung Galaxy Note 7, s katerim si je nakopal nenadejane težave. Njegov duh bo živel dalje v Notu 8, ki bo nasledil funkcije v rosni mladosti umrle sedmice. Novi Note naj bi prišel že februarja oz. marca 2017, morda kar skupaj s telefonom Samsung Galaxy S8. Imel naj bi zaslon SuperAMOLED ali Quad-HD ločljivosti 4K, dvojno kamero, biometrične sposobnosti (bralnik šarenice), bil naj bi vodoodporen, kombinacija procesorja in delovnega spomina pa naj bi bila pisana na kožo VR-izkušnji.

Pametni telefon iPhone 8

Koncept iPhone 8
Koncept iPhone 8

iPhone leta 2017 praznuje 10 let, zato Apple za september 2017 zagotovo načrtuje nekaj velikega, s čimer se bo oddolžil za letošnji ‘zmazek’ (iPhone 7). Korenito naj bi posegel tako v dizajn kot strojno opremo in spet postavil nove standarde v mobilni telefoniji. iPhone 8 naj bi bil steklen in z zaslonom OLED od roba do roba. Gumb Domov se bojda poslavlja, imel naj bi biometrične sposobnosti (bralnik šarenice in prepoznavanje obraza), polniti pa se ga bo prvič dalo tudi brezžično.

Pametni telefon OnePlus 4

Oneplus 3
Oneplus 3

OnePlus 3 naj bi že spomladi 2017 nadomestil OnePlus 4. Za zdaj kaj dosti ni znanega, ugiba pa se, da bo One Plus presedlal na procesor Snapdragon 830. Imel naj bi 8 GB sistemskega pomnilnika, glavno kamero ločljivosti 21 oz. 23 milijonov slikovnih točk in baterijo zmogljivosti med 3500 in 4000 mAh. Potrjeno je, da bo vpregel operacijski sistem Oxygen, ki je osnovan na OS Android 7.0 Nougat.

Pametni telefon Samsung Galaxy S8 in Galaxy S8 Plus

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Dan pred začetkom mednarodnega sejma mobilne telefonije Mobile World Congress (drugo leto bo to 26. februarja) Samsung že tradicionalno predstavi telefone iz serije S. Nič drugače ne bo 2017, se bo pa zaradi nenadejanih težav z modelom Galaxy Note 7 na ta dan vrinila tudi predstavitev njegovega naslednika. Telefona Galaxy S8 in Galaxy S8 Plus naj bi ločila zgolj velikost zaslona. Samsung naj bi iz ločljivosti Quad-HD preklopil na Ultra-HD, saj bo podpiral OS Android Nougat, ki stavi na VR.

Pametni telefon HTC 11

HTC 10
HTC 10

HTC bo naslednika desetice verjetno predstavil spomladi 2017 (najverjetneje aprila) in ne več na dogodku Mobile World Congress, kot je bila to praksa do prihoda modela HTC 10. Imel naj bi hitrejši procesor, več delovnega spomina in precej zmogljivejšo baterijo kot predhodnik.

Pametni telefon LG G6

LG G5
LG G5

LG G6 morda ne bo modularen, kot je bilo sprva napovedano, za kar se ima zahvaliti neuspehu modularnega modela G5, kljub temu pa ne bo razočaral. Imel naj bi 5,6-palčni zaslon ločljivosti 4K, izboljšan skener šarenice (uporabljal naj bi isti senzor kot prednja kamera), 4-jedrni procesor Snapdragon (3 GHz) in 5 GB sistemskega pomnilnika. Bil naj bi vodoodporen in odporen na prah.

Pametni telefon Sony Xperia Z6

Sony Xperia Z5
Sony Xperia Z5

Čeprav je Sony model Xperia Z6 postavil na stranski tir in na zadnjem mednarodnem kongresu Mobile World Congress raje predstavil novo družino telefonov Xperia X (Xperia X in Sony Xperia XA), ni opustil misli nanj in ideja naj ne bi ostala v predalu. Povsem mogoče je, da bo luč sveta ugledal leta 2017.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!