Recept: slastno čokoladno vino, prava praznična pregreha

Pripravljeni na božansko in kremno čokoladno vino? Pijača, ki je pravzaprav tudi sladica, bo potešila želje vsakega sladokusca. V nadaljevanju si preberite, kaj potrebujete za pregrešno čokoladno vino.

Strokovnjaki trdijo, da sta tako temna čokolada kot tudi rdeče vino za nas koristna in da bi ju morali vključiti v svojo prehrano. Našli smo način in ta dva izdelka združili v okusno vročo pijačo kremaste teksture, ki bo razveselila vas in vsakega gosta, ki bo v teh prazničnih dneh pozvonil na vaša vrata. Tukaj je recept za slastno čokoladno vino.

PREBERITE ŠE: Recept: tiramisu s kuhanim vinom

Za praznike pripravite slastno čokoladno vino!
Za praznike pripravite slastno čokoladno vino!

Recept za čokoladno vino:

Sestavine – čokoladno vino (za 2 skodelici):

  • skodelica in pol mleka
  • skodelica rdečega vina (na primer Cabernet Sauvignon)
  • tretjina skodelice zdrobljene temne čokolade
  • stepena smetana ali penice za okrasitev

Postopek priprave čokoladnega vina:
V kozici zmešajte mleko in čokolado ter postavite na srednje vročo temperaturo. Neprestano mešajte, da se čokolada lepo stopi in da nastane kremna tekstura. Dolijte rdeče vino in segrevajte tako dolgo, da je mešanica zares vroča. To vročo mešanico nato prelijte v 2 večji skodelici ali pa v 6 do 8 manjših skodelic in okrasite s stepeno smetano ali penicami.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!