fbpx

Najboljši pametni telefoni 2019: top izbor letošnjega leta

Samsung Galaxy Note 10

Vas zanima, kateri so najboljši pametni telefoni 2019? Leto se namreč počasi bliža koncu, proizvajalci pa so za letos s svojimi predstavitvami bolj ali manj že zaključili. Zato smo sestavili seznam najboljših pametnih telefonov leta in jih razdelili po kategorijah, zato ne dvomimo, da boste našli kakšnega zase.

Še slabe 3 mesece nas loči do začetka naslednjega leta, zato je prav, da pogledamo, kateri so najboljši pametni telefoni 2019. Do zdaj pa smo domala spoznali že vse pametne telefone, ki so nam jih proizvajalci imeli namen predstaviti. Bistvenih novosti se ne nadejamo, zato je smiselno da pogledamo čez celotno leto  in določimo njegove najsvetlejše točke v svetu pametne telefonije.

Telefoni po večini poganjajo enak operacijski sistem, v njihovem drobovju pa bije enak procesor, zato jih je bolj primerno deliti po funkcionalnosti kot po sami hitrosti. Kateri je torej najbolj premijski, najbolj vsestranski, ima najboljšo kamero ter kateri je denarnici najbolj prijazen? Vse to v nadaljevanju.

Najboljši pametni telefoni 2019

Najboljši premijski:

Samsung Galaxy Note 10+

Tudi letos je med najboljšimi telefoni pristal predstavnik družine Galaxy Note, ki se je upravičeno drži sloves najbolj vsestranskih pametnih telefonov. Note 10+ ni nič drugačen. Zmogljiv procesor, čudovit zaslon, dobre kamere, priložen S Pen s kopico funkcij in še veliko drugega. Način Dex pa ga spremeni v samosvoj računalnik.

Letos so poleg velikega 6,8-palčnega modela ponudili še manjši Note 10, ki po diagonali meri 6,3 palca. Ta je sicer bolj prijazen za enoročno upravljanje in ponuja večino stvari, ki jih nudi tudi večji brat. Ne ohrani pa iste ločljivosti zaslona, kot tudi ne razširitve spomina prek kartice MicroSD. Oba modela sta izgubila tudi 3.5mm avdio izhod, kar je škoda, saj je lanski Note 9 naravnost blestel v kakovosti zvoka iz avdio izhoda za slušalke.

Najboljše razmerje med ceno in zmogljivostjo:

LG G8s ThinQ

G8s ThinQ je v vseh pogledih povsem enakopraven konkurenčnim znamkam pametnih telefonov. Specifikacije so enake kot pri drugih, zato G8s pozornost nase preusmerja drugje. Pohvali se lahko recimo z vojaškim standardom vzdržljivosti MIL-STD-810G. Avdiofile bo navdušil njegov QuadDAC, zmožen je snemati celo 24-bitne zvočne posnetke visoke ločljivosti. Pa tudi cena je zelo razumna. Malokateri tako dober pametni telefon stane 630 evrov.

Res škoda, da je LG po par spodletelih poskusih v svetu pametne telefonije kar malce potonil v pozabo. Njihovi izdelki so vedno poskušali inovativnejši od konkurence. Še dandanes med prvimi predstavijo nekatere novitete, ki bi znale krojiti svet pametne telefonije. Nazadnje s preklopnimi telefoni z dvema zaslonoma ter upravljanje telefona s pomočjo mahanja rok iz modela G8, kar si je sposodil tudi Google za nov Pixel 4.

Najboljša kamera:

Apple iPhone 11 Pro

Vsi ljubitelji iPhona lahko tudi letos izbirajo med tremi možnostmi: med tisto osnovno, a cenovno najbolj privlačno, ter med dvema Pro modeloma, ki se razlikujeta le v velikosti. Letošnje novosti niso drastične, a vseeno ravno pravšnje, da zna biti med izbiro letošnjega in lanskega modela kar nekaj dileme.

Rahlo boljši zasloni in zvočniki ne igrajo niti približno takšne vloge kot recimo izboljšane kamere, katerim se je vrinila tudi tista ultraširokokotna. Ta je svoje mesto dobila tudi pri modelu iPhone 11. Nedvomno bo slednji model tudi letos med najbolj prodajanimi. Upajmo le, da bo naslednje leto Apple ponudil nekaj več razlogov za nakup njihovih pametnih telefonov.

Vsestransko najboljši:

Samsung Galaxy S10+

Galaxy S10+ je v primerjavi z vsemi telefoni na seznamu najstarejši telefon, a zato kot celota nič manj izpopolnjen. Cena mu vztrajno pada, zato postaja vedno bolj mamljiv za nakup. Velik in čudovit zaslon, trojne kamere, zelo gladko delovanje ter nabor dobrot, ki postajajo vedno bolj redke (razširitev prostora s pomočjo MicroSD spominske kartice ter 3,5 mm avdio izhod s izjemno kakovostno zvočno reprodukcijo).

Najboljši gaming telefon:

Asus ROG Phone 2

Zadnja leta smo bili deležni kar nekaj poskusov izdelave pametnega telefona, ki bo kot nalašč za igričarje. Asus, Razer, vsak je poskušal nekaj svojega. A šele ROG Phone 2 je požel dovolj zanimanja, da so se vanj poglobili tudi najbolj znani tehnološki pisci in vlogerji. Kako ne bi, saj je omenjen telefon prava zverina, izdelana za surovo moč, ko jo uporabnik potrebuje.

Pa poglejmo kaj telefon zmore. Ogromen 16,7-centimetrski zaslon se osvežuje pri 120Hz, kar zagotavlja izris izredno gladkih animacij. Poleg tega gre za AMOLED-zaslon, slika pa je naravnost čudovita. Procesor Snapdragon 855 Plus je tovarniško navit in preseže hitrost običajnega telefona s takšnim procesorjem. Da se lahko telefon hladi, ima na zadnji strani ventilacijsko odprtino. 12 GB delovnega pomnilnika, 512 GB prostora ter baterija kapacitete 6000mAh so še tista češnja na vrhu tortice.

Vreden omembe:

OnePlus 7 Pro

OnePlus že vrsto let zaseda prva mesta v kategoriji najboljšega razmerja med ceno in kakovostjo. Njihovi telefoni vsakič postrežejo z najzmogljivejšimi komponentami in zanimivim dizajnom, vse skupaj pa ponudijo po bistveno nižji ceni od konkurence. In čeprav se cena vsako leto postopoma zvišuje, še vedno ostajajo ena najbolj mikavnih ponudb na trgu.

Letos je OnePlus izdal 4 različne modele: 7, 7 Pro, 7T in 7T Pro. Ker med 7 Pro in 7T Pro ni bistvene razlike, veliko bolj priporočamo prvo opcijo, ki je tudi cenejša za 50 evrov. 7 Pro ponuja velik AMOLED-zaslon brez robov ali izreza za kamero. Ta ob ukazu pokuka iz ohišja, sicer ostaja skrita. Poleg tega se zaslon osvežuje pri 90Hz. Trojica kamer bo zadovoljila potrebo po fotografski fleksibilnosti, baterija velikosti 4000mAh z možnostjo zelo hitrega polnjenja pa ohranjala telefon cel dan živ.

Inovacija leta:

Samsung Galaxy Fold

Še en Samsungov telefon se je znašel na našem seznamu. Zaradi svoje visoke cene in povsem drugačnega dizajna zelo verjetno ne bo pristal v mnogih žepih, a z vsako spremembo je sprva tako. Že precej časa smo lahko na raznih sejmih opazovali pregibajoče zaslone, a vsi so ostali v fazi prototipa. Galaxy Fold je eden prvih telefonov, ki se je pogumno podal med običajne uporabnike. Seveda so svoje različice pokazala tudi druga podjetja, a nobena tako uspešno in dovršeno kot Samsung.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!