fbpx
Foto: envato

Najboljši pametni telefoni za otroke in najstnike (2021)

Kakšen pametni telefon kupiti otroku?

Ne slepimo se! Otroci živijo v svetu, ki je digitalno povezan in slej kot prej se pri njih pojavi želja po svojem lastnem pametnem telefonu. Kako izbrati pametni telefon za otroka oziroma najstnika in kaj biti pri tem pozoren? Torej, kakšen pametni telefon kupiti otroku?

Otroci živijo v sodobnem svetu in pred njim kot takim jih težko ščitimo. Tu se krešejo strokovna mnenja, kdaj in kako otrokom omogočiti rabo digitalnih naprav in s kakšnim namenom. A dejstvo je, da jih od tega dela digitaliziranega sveta dolgo ne bomo mogli izolirati. Namreč, tu je in obstaja. V njem pa bo potrebno znati živeti. Tudi zato je nadzorovana uporaba digitalnih naprav na nek način nuja, tudi zaradi covid epidemije, ki je šolo in otroke prisilila k pospešeni digitalizaciji. Ta zapis ne bo polemiziral o tem, kdaj in kako otrokom omogočiti uporabo pametnega telefona, temveč vam bo pomagal izbrati najbolj primerno napravo. Torej, kakšen pametni telefon kupiti otroku?

Merila za izbiro pametnega telefona naj sledijo zapisanim točkam tudi zato, da bodo otroci dobili napravo, ki jim bo služila na več področjih, a vselej nadzorovano.

Izberite napravo brez vezave na operaterja

Najhitreje in najlažje je stopiti do prvega prodajnega mesta pametnih telefon in se za nakup telefona vezati na obroke oziroma vezavo. Nekaj evrov mesečno se ne zdi veliko, a stroški skupaj z stroškom operaterja lahko hitro presegajo 30 evrov. Digitalni stroški 4 članske družine z vsemi naročninami in domačim internetom pa velikokrat presegajo znesek 200 evrov. Kar je za le digitalno povezljivost ogromen znesek! Torej izberite “budget” telefon, ki stane nekaj 100 evrov in enega od predplačniških paketov pri operaterjih.

Imejte nadzor nad naloženimi aplikacijami in računom otroka

Tako naprave z operacijskim sistemom Android, kot naprave iOS (Apple), omogočajo ustvarjanje računa nad katerim ima pooblastila in dostop skrbnik, torej starš otroka. Tako vsakič, ko otrok želi naložiti določeno novo aplikacijo, sistem zahteva dovoljenje od starša za nalaganje nove aplikacije. Na ta način boste uspešno omejevali nezaželene aplikacije in imeli nadzor nad tem, kaj ima otrok na svojem pametnem telefonu.

Pred nakupom določite pravila uporabe pametnega telefona in obvezno dogovorite količino časa, ki ga otrok lahko preživi na digitalni napravi

Ob nakupu pametnega telefona se obvezno z otrokom dogovorite, kako bo uporabljal telefon in koliko časa na dnevni ravni bo imel dostop do te “vrste” zabave. Prav tako določite mesto, kjer se bo pametni telefon odlagal in polnil. Tako bo otrok telefon vedno postavil na mesto, ki ga poznate. Slednje naj bo v skupnem prostoru. Na ta način boste imeli “pregled” in kontrolo nad tem, koliko ima otrok telefon v rokah. Pametnega telefona naj ne nosi v svojo sobo. Uporablja naj ga pod vašim nadzorom.

Seznam pametnih telefonov, ki predstavljajo dobro razmerje med vrednostjo in ceno in so primerni za otroke in najstnike

Za vas smo pripravili seznam telefonov, ki so najbolj primerni za otroke. Smo namreč mnenja, da morajo biti telefoni sodobni, a nikakor najboljši na trgu. Torej take, ki jih lahko brez težav kupite brez zadolževanja pri vašem operaterju. Za nekaj 100 evrov. Telefone, ki so v višjih cenovnih razredih ne priporočamo. Otrokom se namreč velikokrat zgodi kakšna nezgoda in tako bo drag telefon lahko precejšen riziko. Priporočamo torej te pametne telefone.

Znižano za 177,97 EUR
Mi Note 10 Lite 6+128GB Midnight Black
Mi Note 10 Lite 6+128GB Midnight Black
6,47 ”FHD + 3D gebogenes AMOLED-Display; Robustes Corning Gorilla Glas 5; 64 MP hochauflösende...
399,00 EUR −177,97 EUR 221,03 EUR
Google Pixel 4a 5G Android Handy - 128GB Just Black,...
Google Pixel 4a 5G Android Handy - 128GB Just Black,...
Google Pixel 4a 5G Android Handy - 128GB Just Black, SIM Free, Adaptive Battery
577,41 EUR
moto g8 power Dual-SIM Smartphone (6,4'-Max...
moto g8 power Dual-SIM Smartphone (6,4"-Max...
Mit dem leistungsstarken 5000-mAh-Akku reicht einmal Aufladen bis zu drei Tage.; Die beiden...
Nokia 8.3 5G – Vierfach-Kamera mit ZEISS-Optik -...
Nokia 8.3 5G – Vierfach-Kamera mit ZEISS-Optik -...
Garantierte Android-Upgrades und Sicherheits-Updates; PureDisplay mit Always-on-HDR, 6,81" FHD +...
175,87 EUR
Apple iPhone SE (64 GB) - Schwarz
Apple iPhone SE (64 GB) - Schwarz
4,7" Retina HD Display (11,94 cm Diagonale); Wasser‑ und Staubschutz (1 Meter für bis zu 30...
476,81 EUR
Samsung Galaxy A72 Smartphone ohne Vertrag 6,7 Zoll...
Samsung Galaxy A72 Smartphone ohne Vertrag 6,7 Zoll...
6,7 Zoll Infinity-O Display: Dual Sim Smartphone mit FHD+ Super AMOLED Display.

Zadnja posodobitev 2022-05-16 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Nakup telefona brez DDV-ja na Amazon Business

Slovenske pravne osebe, zavezanci za DDV, lahko na Amazon.de kupujejo brez DDV-ja (davka na dodano vrednost). Registrirajte vaše podjetje na Amazon.de kot poslovni uporabnik in že danes nakupujte brez DDV-ja!
REGISTRACIJA ZA POSLOVNE UPORABNIKE

Dodatne Informacije

Članek lahko vsebuje partnerske povezave!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!