fbpx

Najboljši romantični filmi vseh časov: filmske klasike, ki si jih lahko ogledate v dvoje ali sami

Foto: imdb

To so najboljši romantični filmi vseh časov. Od klasik do sodobnimh mjuziklov, prav vsi s tega seznama vas bodo navdušili.

Se sprašujete, kateri so najboljši romantični filmi vseh časov, ki si jih lahko ogledate tako v dvoje kot sami? Mi imamo seznam.

Najboljši romantični filmi vseh časov

The Notebook (2004)

Film posnet po romanu Nicholasa Sparksa je brezčasna ljubezenska zgodba, postavljena štirideseta leta prejšnjega stoletja. Film spremlja Noaha Calhouna (Ryan Gosling) in Allie Hamilton (Rachel McAdams) iz različnih družbenih slojev, ki se nekega poletja močno zaljubita. Kljub izzivom, ki jih predstavljajo njune družine in pričakovanja družbe, njuna ljubezen vztraja skozi leta. Priskrbite si robčke!

When Harry met Sally (1989)

“Ko je Harry srečal Sally” v režiji Roba Reinerja in po scenariju Nore Ephron je klasična romantična komedija, ki raziskuje zapletenost prijateljstva in ljubezni. Film spremlja Harryja Burnsa (Billy Crystal) in Sally Albright (Meg Ryan), medtem ko skozi leta krmarita po svojem platonskem razmerju. Film je znan po svojih duhovitih dialogih, nepozabnih prizorih in prastarem vprašanju, ki ga zastavlja: ali sta moški in ženska lahko res le prijatelja?

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Eternal Sunshine of the Spotless Mind, ki ga je režiral Michel Gondry, je edinstvena ljubezenska zgodba. Film z Jimom Carreyjem in Kate Winslet v glavnih vlogah raziskuje koncept brisanja spominov na propadlo razmerje. Ko je Joel Barish (Carrey) podvržen posegu, da bi pozabil svojo nekdanjo punco Clementine Kruczynski (Winslet), se začne odvijati pripoved, ki razkriva lepoto in bolečino potovanja ljubezni.

Pride & Prejudice (2005)

Na podlagi klasičnega romana Jane Austen je nastala ena najbolj priljubljenih zgodovinskih dram, s Keiro Knightley kot Elizabeth Bennet in Matthewom Macfadyenom kot gospodom Darcyjem v glavnih vlogah. Drama zajame 19. stoletja, obenem pa je s pronicljivimi dialogi in dogajanjem aktualna še danes. Z bogato kinematografijo, razvojem likov in brezčasno ljubezensko zgodbo ta priredba slovi po svojem šarmu in trajni privlačnosti.

La La Land (2016)

Ta sodoben muzikal v režiji Damiena Chazellea, pripoveduje zgodbo o nadobudni igralki Mii (Emma Stone) in jazz glasbeniku Sebastianu (Ryan Gosling), ki lovita svoje sanje v Los Angelesu. Film čudovito združuje elemente romantike, glasbe in plesa ter se poklanja zlati dobi Hollywooda, hkrati pa prikazuje sodobno ljubezensko zgodbo. Zagotovo eden novejših filmov, ki si zasluži mesto na seznamu ‘najboljši filmi za valentinovo’.

Before Sunset (1995)

Film v režiji Richarda Linklaterja je prvi del trilogije. Film spremlja Jesseja (Ethan Hawke) in Celine (Julie Delpy), dva neznanca, ki se srečata na vlaku in se odločita preživeti noč ob sprehodih in pogovorih po Dunaju. Film je pretresljivo raziskovanje ljubezni, povezanosti in minljive narave življenja.

Casablanca (1942)

Tu so romantične klasike in tu je “Casablanca”. Klasična romantična drama režiserja Michaela Curtiza, postavljena v ozadje druge svetovne vojne. Film s Humphreyjem Bogartom in Ingrid Bergman v glavnih vlogah pripoveduje zgodbo o Ricku Blainu, ciničnem ameriškem izseljencu, in Ilsi Lund, ženski s skrivnostno preteklostjo, ki se ponovno srečata v Casablanci. Od brezčasnega ljubezenskega trikotnika do nepozabnih citatov, ki vam bodo še dolgo odzvanjali v mislih.

Titanik (1997)

“Titanic” v režiji Jamesa Camerona je epska romanca, ki uporablja tragični potop slovitega Titanika. Film z Leonardom DiCapriom in Kate Winslet v vlogi Jacka in Rose, dveh potnikov iz različnih družbenih slojev, ujame ljubezensko zgodbo, ujeto v katastrofo. Z dih jemajočimi vizualnimi elementi, osupljivo glasbeno partituro in prepričljivimi nastopi je “Titanic” postal pravi kultni fenomen.

The Fault In Our Stars (2014)

Na podlagi romana Johna Greena je nastala filmska uspešnica. Pretresljiva in ganljiva ljubezenska zgodba med dvema najstnikoma, Hazel Grace Lancaster (Shailene Woodley) in Augustusom Watersom (Ansel Elgort), ki se oba soočata z grožnjo bolezni.  Film, ki ga je režiral Josh Boone, raziskuje teme ljubezni, smrtnosti in iskanja smisla ob težavah.

500 Days of Summer (2009)

“500 Days of Summer” v režiji Marca Webba je film o ljubezni in strtem srcu. Film z Josephom Gordonom-Levittom kot Tomom Hansenom in Zooey Deschanel kot Summer Finn v glavnih vlogah raziskuje vzpone in padce propadle zveze. Kar ločuje to romantično komedijo-dramo, je njena pripovedna struktura, ki secira 500 dni romance Toma in Summer v nekronološkem vrstnem redu. Z mešanico humorja, realizma in primerljivega prikaza sodobne ljubezni.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.