fbpx

Najlepši luksuzni spa-ji & zdravilišča na svetu

Foto: SHA wellness clinic

Danes bomo pogledali v nekatere svetovno najboljše in najlepše luksuzne toplice/zdravilišča ali "spa-je", ki jih odlikuje čisti luksuz, prekrasen dekor in izjemno udobje. Tukaj je naša izbira, ki je kot nalašč za prave “spa” počitnice.

1. Chedi Andermatt, Švica

Chedi Andermatt je eno izmed najbolj osupljivih spa-jev v Evropi. Zasnoval ga je Jean-Michel Gathy, na voljo pa nam je več bazenov, izredno dobro opremljena telovadnica, brezplačne vaje fitnesa za goste ter tretmaji, pri katerih uporabljajo izdelke SpaRitual, ila, Ren in Alpienne. Za vse, ki se resnično želimo najti naše majhno svetišče v tem švicarskem letovišču.
www.thechedi-andermatt.com

2. SHA Wellness Clinic, Alicante, Španija

V SHA Wellness Clinic se resnično osredotočajo na izboljšanje našega zdravja in to ne le s tem, da gostom za nekaj dni ponudijo odlično relaksacijo ter počitek. Gostje se lahko namreč med drugim odločijo tudi za makrobiotična kosila, ekološke jedi ter za kliniko v spa-ju, kjer se posvetijo različnim vrstam bolezni.
www.shawellnessclinic.com

3. My Blend by Clarins, Maldivi

Vsako luksuzno letovišče na Maldivih nam lahko ponudi impresivni spa, a objekt, ki se nahaja na zasebnem otoku Velaa Private Island je poseben. Eno od samo štirih zdravilišč na svetu, My Blend by Clarins, ponuja prefinjena zdravljenja z uporabo izdelkov, ki so usklajeni s tipom kože strank. Nastanitev je več kot idilična, saj ves čas prebivamo v slamnati koči, ki stoji nad kristalno čisto vodo.
www.velaaprivateisland.com

4. Villa Stephanie, Baden Baden, Nemčija

Villa Stephanie je eno izmed najbolj naprednih evropskih zdravilišč. Zdravljenja razvijejo kot odgovor na prilagojene zdravniške preglede, nutricisti pa so zmeraj v pripravljenosti, da razvijejo posebne menije. Obsežni fitnes prostori vključujejo tudi zasebno telovadnico.
www.villastephanie.com

5. Corinthia London Hotel, Espa Spa, London, Velika Britanija

Obiskovalci nenehno hitečega Londona lahko za razmislek in sproščanje obiščejo Corinthia London Hotel, Espa Spa. Ta bi nas naj ozdravil (skoraj) vsega zla.
www.espalifeatcorinthia.com

6. D-Hotel Maris, Espa Spa, Turčija

D-Hotel Maris v Turčiji je neizmeren in pomirjajoč prostor pod soncem, povzdignjen na višjo raven. Nahaja se na konici zaščitenega polotoka, ki ponuja spektakularne poglede ter številne zasebne plaže, vključno s sproščujočo Silence Beach.
www.dhotel.com.tr

7. Gstaad Palace, Švica

Švicarska Gstaad Palace je stara dama, a njen spa je dokaj mlad. Umeščen med granit in les ponuja številna napredna zdravljenja, ki jih redko zasledimo še kje drugje, kot tudi obsežne možnosti za prosti čas.
www.palace.ch

PREBERITE ŠE: In vino veritas – terme in vinske kleti v Sloveniji in po svetu

8. Amangiri, Utah, ZDA

Amangiri spa, nameščen v puščavo s pogledom na sušne ravnice ter skalnate stene, odraža v svojih terapijah zdravilne tradicije ljudstva Navajo, ki naseljujejo območje Four Corners, kjer se med drugim nahaja Amangiri.
www.amanresorts.com

9. The Scarlet Hotel, Magwan Porth, Cornwall, grofija Velike Britanije

The Scarlet Hotel je vzel mir in tišino popolnoma zares – namenjen je namreč samo odraslim. Objekti hotelskega spa-ja vključujejo zunanji bazen, vklesan v skale, ajurvedski spa z spalnimi prostori v obliki bube, zunanje kadi z vročo vodo, ki jih segrevajo drva na ognju ter ogromno teraso, ki ponuja pogled na morje.
www.scarlethotel.co.uk

10. Como Shambala Estate, Bali

S celovitim pristopom do fitnesa ponuja Como Shambala na Baliju wellness programe, ki skrbijo za vsak vidik dobrega počutja gostov. Poskrbljeno je za kuhinjo – tukaj so zmeraj nutricisti, ki svetujejo o tem, kaj je najbolje – vaje so integrirane v dnevne programe, joga na prostem pa kar najbolje izkoristi pomirjujočo nastanitev.
www.comohotels.com

11. Iridium Spa, St. Regis Lhasa Hotel, Tibet

Vsi gostje, ki se odpravijo kar na več kot 3500 metrov nadmorske višini, bodo v Iridium Spa v Tibetu deležni posebne obravnave. Spa, ki se nahaja na več kot tisoč kvadratnih metrih bo svoje goste razvajal z vrtom za meditacijo, številnimi tradicionalnimi tibetantskimi tretmaji in morda še najbolj prepričljivo z zlato tlakovanim bazenom.
www.starwoodhotels.com

12. Forte Village Resort Spa, Sardinija, Italija

Na Sardiniji Forte Village Resort vključuje nov pomlajevalni ajurvedski vrt, kjer se gosti znajdemo v čisti naravi. Tretmaji vključujejo terapiji Shiodara in Abhyanga.
www.fortevillageresort.com

13. Six Senses Spa, Jordanija

Nepričakovana oaza v puščavi, jordanski Six Senses Spa, Evason Ma’In Hot Springs, se nahaja pod naravno toplim slapom. Na 246-ih metrih pod morsko gladino se poslužuje okoliško mineralno bogate vode z raznovrstnimi dobrimi učinki na zdravje.
www.sixsenses.com

14. Dheva Spa and Wellness Center, Dhara Dhevi, Chiang Mai, Tajska

Letovišče Dheva Spa na Tajskem se šteje kot eno najlepših zdravilišč na svetu. Na več kot 280-ih kvadratnih metrih kompleks krasijo številnih ornamenti in skulpture, ki uporabljajo svete živali ter simbolične budistične motive. Notranjost vključuje 18 zdraviliških sob, ki so okrašene s tajsko svilo, polirano tikovino, marmornimi ploščicami in azijskimi starinami.
www.dharadhevi.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!