Najslavnejši bazen v Parizu ponovno odprt za petičneže

Piscine Molitor, ki se nahaja v šestnajstem pariškem okrožju ni običajen bazen. Po 25 letih je zapuščen kompleks dobil novo podobo luksuznega hotela in spa centra. Nekoč za Parižane kultno mesto, je po drugi svetovni vojni Piscine Molitor je začel izgubljati na ugledu in postal zapuščen do te mere, da je postal skaterski park in raj za grafitarje.

Nekoč za Parižene pomembno mesto druženja in razkošnih zabav je Piscine Molitor od leta 1929 pomenil raj za vse tiste, ki so želeli videti in biti videni. Na tem mestu so se zvrstile številne gala večerje, ekskluzivne zabave in modne revije, prvič pa je bil visokemu sloju predstavljen, še danes priljubljen komplet kopalk, bikini. Manekenke, igralci, dizajnerji in pomembne osebnosti iz javnega življenje so vsaj enkrat doživeli razkošnost zabav ob znamenitem bazenu. Po drugi svetovni vojni je Piscine Molitor začel izgubljati veličasten sijaj in v nekaj letih postal priljubljeno mesto skateboadarjev in grafitarjev, ki so bazenu z okolico popolnoma spremenili podobo.

Barvite fasade in z grafiti porisana notranjost bazena je popolnoma spremenila podobo nekdaj znamenitega luksuznega hotela.
Barvite fasade in z grafiti porisana notranjost bazena je popolnoma spremenila podobo nekdaj znamenitega luksuznega hotela.

Po petindvajsetih letih je zapuščen kompleks dobil novo priložnost in danes predstavlja podobo luksuza z razkošnih hotelom in spa centrom. Dva velika bazena, zunanji meri 50 metrov in notranji 30 metrov v dolžino sta kompleksu vrnila prepotrebni sijaj. Na novo odprt hotel MGallery ima 124 sob, spa center, fitnes, bar in restavracijo. Med prenovo je bilo ohranjenih veliko prepoznanih elementov, ki se jih še danes domačini spominjajo z nostalgijo.

Dodatne Informacije

www.mltr.fr

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!