fbpx

Najstniki prvič vidijo Windows 95 in njihove reakcije so epske!

Večina današnjih najstnikov se je rodila na prehodu med staro in novo ero, kar pomeni, da je bila najstarejša različica Windowsa, ki so jo (morda) spoznali, Windows XP. In zdaj so se prvič srečali s čudesi računalništva 20. stoletja, ki so jih pustila brez besed.

Vaši starši ali starejši bratje in sestre so imeli srečo, da so živeli v času, ko je Microsoftovo “okno” podpiral operacijski sistem Windows 95. Nasledil je svojega predhodnika 3.1 in prinesel številne novosti, kot so opravilna vrstica, meni Start in raziskovalec Windows. Njegov izid leta 1995 je bil resnično epski, saj so ga pospremili z obsežno reklamno kampanjo  – med drugim naj bi Microsoft plačal med 8 in 15 milijonov dolarjev skupini Rolling Stones za uporabo pesmi Start Me Up, ki se navezuje na meni Start.

Četudi so leta kasneje sledile še druge serije operacijskih sistemov, kot so Windows 98, Me, 2000 … in naposled XP, se je 95-ka za večno vrisala v naš spomin. A mlajše generacije, današnji najstniki, niso imeli te časti, da bi spoznali čudesa računalništva 20. stoletja. Pregovor pravi, da nikoli ni prepozno, zato so jih pri Fine Brothers Entertainment na YouTubu soočili z zastarelo tehnologijo, ki so jo starejše generacije zvesto uporabljale. In, kot ste lahko videli, niso bili navdušeni! Presenečeni so bili nad počasnostjo računalnika, zvokom in dolgočasnostjo sistema.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!